מתכון אביבי: שייק גספצ'ו לניקוי וטיהור הגוף - bara

מתכון אביבי: שייק גספצ'ו לניקוי וטיהור הגוף

מאת: יגאל קוטין, מטפל איורוודי, נטורופת והרבליסט קליני

 

shake detox

 

אנו מכירים את המתכונים לשייק ירוק, כאשר לרוב הם נעשים על טהרת המתיקות הבאה מן הפירות. הטעם המתוק באיורוודה אינו מעודד ניקוי אלא מעודד הזנה ובנייה של רקמות, אגירת נוזלים וייצוב. לעומת זאת, שימוש בטעמים כמו: מר, חמוץ וחריף, מעודד ניקוי ושחרור רעלים מן התאים, הגברת חילוף החומרים, הגברה של פעולת העיכול והכבד והגברת הפרשות.

מתכון זה משלב שימוש במכונת מיצים קשים יחד עם שימוש בבלנדר. הוא קל ופשוט להכנה ומביא מגוון טעמים נועזים וחדשים לגזרת ניקוי הרעלים בכלל, ולשימוש במיץ ובשייק ירקות כמתכון בסיס בניקוי בפרט. את התיבול אפשר להעז ולשנות על פי עדיפות הטעם.

רכיבים:

3 גזרים
1 עגבנייה
1 פלפל אדום (גמבה)
1 מלפפון / 1 קישוא
1 גבעול בינוני של ברוקולי או כרוב בכמות שוות ערך ל 1/4 כוס
1/2 לימון קלוף
2 גבעולי סלרי עם העלים
1/2 כוס עלי פטרוזיליה

1/2 כוס עלי רוקט / רשאד או גרגר הנחלים

 

הכנה:

סחטו מיץ עם כל המרכיבים שצוינו לעיל. שימו לב כי מיץ ברוקולי או כרוב מביאים מגוון טעמים עזים למתכון. מי מכם אשר אינו מורגל בטעמים עזים יכול להשמיט מרכיב זה. שפכו את המיץ לבלנדר (מעבד מזון / שייקר) יחד עם כל המרכיבים הבאים:
2 עגבניות
1/4 בצל סגול
1 שן שום
חופן של עלי קייל או מנגולד (גודל החופן תלוי בטעם)
חופן של עירית
1/2 אבוקדו בשל
1 כף של חומץ תפוחים אורגני
1 כפית פתיתי ספירולינה / 1 כפית אבקת אצה היג'אקי או קלפ
1 פלפל חריף אדום (פלפלת חריפה)
1/4 כפית מלח הימליה או מלח אטלנטי
1/8 כפית אבקת פלפל שחור
1/2 כפית אורגנו יבש או בזיליקום יבש או תערובת עשבי תיבול
 
 
צרפו את מיץ הירקות יחד עם כל שאר המרכיבים הנ"ל בבלנדר (מעבד מזון / שייקר) וטחנו את כולם למרקם רך. טעמו ותקנו את התיבול.
 
 
מתכון זה מספק לגוף מגוון עצום של רכיבים תזונתיים חשובים לניקוי, נוגדי חמצון בשפע (העלים הירוקים, עגבנייה, גזר וכו'), אינדולים ותיולים (המצויים בכרוב, ברוקולי וסלרי), שפע של כלורופיל, ויטמיני B, מינרלים החיוניים לניקוי כמו מגנזיום, אבץ ואשלגן, כולין (אבוקדו), חומצות שומן, פיטו נוטריאנטים אחרים המצויים בפלפלת החריפה ושאר התבלינים והמון המון סיבים תזונתיים חיוניים.
בתיאבון!
הדפס   |  
  |  
מאמרים נוספים: