על קצה המזלג – שייק פירות יער - bara

על קצה המזלג – שייק פירות יער

מאת: אורי מאיר צ'יזיק

לרגל הקיץ החם יצאנו לנפוש בקו רוחב צפוני יותר. קריר פה, הימים ארוכים מאוד, האגמים והתעלות עמוסים ברווזים וציפורי מים נודדות. בחרתי לכתוב על מזון–בר מקומי, משהו שנפוץ מאוד פה אך גדל גם בארצנו. הקיץ בצפון אירופה מאופיין בפירות יער רבים. בכל מקום שאנחנו יוצאים אליו כאן בטבע יש תותי עץ, תותי בר, מיני דומדמניות, אוכמניות, פטל ועוד. כמו כל פרי, הכי טוב לאכול אותם טריים, אז הם ממש פצצה של ויטמינים ומינרלים.

 

שייק פירות יער ישראלי

החלטתי לתת מתכון מפירות יער, אבל כזה שאפשר להכין בקלות רבה גם בישראל.

 

חומרים

2 כוסות של פירות יער טריים או קפואים (פטל, תותי שדה, תות עץ …)

חצי כוס שבבי קוקוס אורגניים

6 תמרים מגולענים

אפרסק או תפוח

תבנית קרח

 

אופן ההכנה

מכניסים את החומרים למעבד מזון ומעבדים עד ליצירת שייק חלק.

אפשר לשלוט על סמיכות השייק על-ידי הוספת מים.

 

בתאבון!

הדפס   |  
  |  
מאמרים נוספים: