קדירת חורף כתומה - bara

קדירת חורף כתומה

החורף בפתח, ואין זמן טוב יותר לשלוף את הסירים הכבדים ממעמקי הארון להכנת תבשילי החורף החמימים – עמוסים בכל טוב, טעימים ולא פחות חשוב, מספקים חום לגוף ומחזקים אותו. רגע לפני שהטמפרטורות צונחות מטה, הכנו עבורכם מתכון לקדירת חורף כתומה עשירה בדגנים וירקות.

 

מאת: מורן פלד טבלוביץ', נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא, רואו-פוד שף

 

קדירת חורף חורפית

 

מצרכים נדרשים:

כוס גריסי פנינה

חצי כוס אורז בר

3 כפות שמן זית

רבע דלעת (חתוכה לקוביות)

חבילת פטריות שמפניון טריות (אם הן גדולות, לחתוך לרבעים)

חצי חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות (לא חובה, אך רצוי)

2 גזרים קלופים וחתוכים

2-3 מקלות סלרי

2 בצלים (רצוי סגולים) חתוכים לרצועות

1 שומר חתוך לרצועות

בטטה גדולה (חתוכה לקוביות)

4 שיני שום (חתוכים לשניים)

2 כפות גוג'י ברי (יבש)

חבילת ערמונים (ניתן להשיג בשקית ואקום)

2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר

מים או ציר ירקות לכיסוי

 

תבלינים:

מלח הימאליה

פלפל שחור

קינמון

קמצוץ הל טחון

קמצוץ ציפורן

קמצוץ אגוז מוסקט

 

הוראות הכנה:

 

  1. שטפו את גריסי הפנינה ואת אורז הבר, בשלו במים כחצי שעה, סננו מהמים והניחו בצד.
  2. השרו את פטריות הפורצ'יני המיובשות במים רותחים למשך כ-20 דקות. לאחר מכן הוסיםו יחד עם כל הירקות (מאוד מומלץ להשתמש במי ההשריה של הפורצ'יני – הטעם חזק וטוב).
  3. בסיר גדול ורחב, הוסיפו את שמן הזית ואת כל הירקות (חתוכים כאוות נפשכם) וערבבו לאט-לאט על אש נמוכה עד לריכוך.
  4. הוסיפו את כל התבלינים, את הסילאן, את הגוג'י ברי והערמונים
  5. הוסיפו את הגריסים ואורז הבר המוכנים וערבבו הכל יחד.
  6. שפכו לסיר את המים / ציר הירקות עד לכיסוי מלא וערבבו שוב.
  7. כסו את הסיר והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כשעה וחצי.
  8. תנו לניחוחות התבשיל למלא את הבית…

 

בתיאבון!

הדפס   |  
  |  
מאמרים נוספים: