ברוכים הבאים לחוברת המתכונים "הסופר פודי" הראשון של ברא צמחים לפניכם אוסף של מתכונים פרי יצירתכם, אשר השתתפו בתחרות המתכונים הייחודית שלנו. כל מתכון בחוברת זו מציג שימוש מגוון ויצירתי במזונות-על, או כפי שאנחנו אוהבים לקרוא להם - הסופרפודס. מזונות-על אלה, העשירים בנוגדי חמצון, ויטמינים, מינרלים וחומרים מזינים חיוניים אחרים, משתלבים בצורה מופלאה במנות טעימות ובריאות. מגוג'י ברי ועד אסאי, מספירולינה ועד מאצ'ה – והחוברת תיתן לכם עוד כמה רעיונות איך ניתן לשלב אותם בקלות בתפריט היומי שלכם ושל המטופלים. ברא צמחים גאה להציע סדרת מוצרים עשירה ומגוונת של סופרפודס, המאפשרת ליישם את המתכונים בקלות. סדרת המוצרים נבחרה בקפידה כדי להבטיח איכות גבוהה ומגוון רחב של אפשרויות. כל מה שנשאר לנו, הוא לאחל לכם בתיאבון! ולא פחות חשוב מזה, לבריאות
מטפלת ברפואה משלימה פינוק סופר מתוק ואמיץ הזוכה בתחרות! מצרכים: תמרים מג'הול 10 כוס אבקת שקדים רבע כפית אבקת עלי מאצ׳ה אורגני חצי כפית אבקת קקאו נא אורגני כפית אבקת אסאי ברי אורגני כפית אבקת מאקה טריקולור אורגני סירופ מייפל / סילאן כפות שמן קוקוס / ממרח שקדים 2 אופן הכנה: לערבב את האבקות היבשות, להוסיף שמן קוקוס / ממרח שקדים לאיחוד התערובת עד שמתקבלת תערובת בצקית. לגלען ולחצות את התמרים, למלא כל חצי תמר במעט מהתערובת האמיצה, לצנן כשעה. לפני כל ביס לזמן את מלאכי האומץ שישכנו בתוכנו לעד :) מיכל ויצמן
סופר ארוחת בוקר מצרכים: כף זרעי צ׳יה אורגניים כוס חלב צמחי בננה כף חמאת בוטנים כפית אבקת קקאו נא אורגני כפית אבקת מאקה טריקולור אורגנית POWER FORMULA כפית אבקת אופן הכנה: לטחון הכל ולשמור במקרר לפחות חצי שעה עד שהצ׳יה תספוג את הנוזלים ותתפוס נפח נטורופתית, הרבליסטית קלינית ומטפלת בארומתרפיה קארן סופיר
ממרח סופר שוקולד 'של גדולים' מצרכים: כוס קרם קוקוס כף שמן קוקוס מכבישה קרה כפות אבקת קקאו נא אורגני 4 כפות סירופ מייפל טבעי 3 כפיות אבקת גדילן מצוי אורגני 2 כפית תמצית וניל אמיתי אופן הכנה: לעבד את כל הרכיבים בבלנדר, להעביר לצנצנת נקייה ולהכניס למקרר ללילה או למספר שעות. הממרח מוכן! ניתן למרוח על לחם / קרקר / לערבב ביוגורט או בגלידת וניל, או פשוט לנשנש עם כפית! *טיפ לשדרוג: כקינוח קר, להוסיף חצי כוס אגוזי פקאן לא קלויים וקצוצים וכף שבבי קקאו נא אורגני ולקרר מראש בכוסיות קטנות) נטורפתית ורואו פוד שפית מורן פלד טבלוביץ’
סלט סופר ירוקים ומנגו מצרכים: חסה כוסברה בצל ירוק פלפל חריף ירוק מנגו כפות זרעי צ’יה אורגניים 2 רבע כוס גוג’י ברי אורגניים (מושרים או טריים) לתיבול: מיץ לימון, שמן זית, ומלח מטפלת ברפואה סינית עדי צגא
סופר תבשיל מצרכים והכנה: קהל המטרה של המתכון הנ״ל הוא ילדים :) בעיקר ילדים שלא אוהבים לאכול ירקות, מרקים וקטניות עשויים לסבול מחסר תזונתי. איך לעזור להם להשלים את החסר ולא בצורת תרופה? יוצאים לגינה - קוטפים צרור עלי מורינגה טריים / כף אבקת מורינגה אורגנית. את צרור דק׳. ניתן להוסיף שאריות ירקות מהמטבח - 20 כוסות מים 4 - עלי המורינגה מבשלים ב עלי תירס, עלי כרובית, עלי ארטישוק סלרי או שומר. מסננים את המים היטב, כעת הגוון שלהם ירוק ויפה. כפות גהי איכותי עם כפית של כורכום משובח וקורט 2 בסיר נפרד מחממים קלות פלפל שחור - שילוב זה יצור יעילות גבוה במיוחד של הכורכומין לצד העלאת זמינות ביולוגית של ויטמינים ומינרלים מהעלים הירוקים וכמו כן יטשטש את הצבע הירוק של העלים שמרתיע ילדים. כוסות אורז (מלא או לבן) ניתן להחליף בקינואה/פריקי/ גריסי שעורה או גריסי 1.5 נוסיף שיבולת שועל או בורגול... (רק חשוב שיהיה לטעמו של הילד, אם צריך גם פתיתים מתקבל) דק בהתאם לצורך והאוכל מוכן טעים ועשיר בסופר-פוד לילד הבררן. 20-40 נבשל מתאים גם למבוגר הבררן! ניתן להשתמש בציר גם למרק, או כנוזל להכנת בצקים ללחם וחלה. הרבליסט קליני עדו קרן
סופר אורז כרובית בתוספת רוטב ירוק עד מצרכים והכנה לאורז כרובית: חצי כרובית מגורדת לפתיתים בצל סגול קצוץ שיני שום קצוצות 2 כוסות מנגולד / תרד 2 חופן גוג'י ברי אורגני מלח הימלאיה פלפל שחור גרוס לאדות את הבצל והשום בכף שמן זית או יותר (עד שהופכים שקופים) מוסיפים את הכרובית דקות 6 - נוסיף את הירוקים כ לכסות ולהגיש חם להוסיף את הגוג'י ברי מצרכים והכנה לרוטב ירוק עד: חופן בזיליקום חופן פטרוזיליה / כוסברה גרידת לימון שן שום כפית אבקת עלי מורינגה 5 כפית אבקת ספירולינה חצי כוס שמן זית חצי כוס מיץ תפוחים / תפוזים מלח הימלאיה פלפל שחור גרוס מעט דבש / מייפל לטחון למרקם חלק / קצוץ דק לבריאות מטפלת ברפואה משלימה מיכל ויצמן
משקה קקאו סופר מקודש מצרכים: *מנה אישית* כפות גדושות אבקת קקאו נא אורגני 3 כפית אבקת מאקה טריקולור אורגנית כפית אבקת לוקומה אורגנית כפית אבקת מסקוויט אורגני כף אבקת חלבון צמחי חצי כוס קשיו (לאחר השריה של שעתיים) יח׳ 2 / כפות שבבי קקאו נא אורגני 2 פולי קקאו נא אורגני כף זרעי צ׳יה אורגני תמרי מג'הול , כף שמן קוקוס 2 כוסות מים, כוס מים רותחים או 2 לחילופין כוס קרח אופן הכנה: מכניסים לבלנדר לקבלת משקה קרמי מענג, להגיש בכוסות שוט. נשמור כיומיים במקרר. הניחו יד על הלב, קחו נשימה וקדשו את הכאן ועכשיו. באהבה! מטפלת ברפואה משלימה מיכל ויצמן
משקה מאצ'ה סופר עוצמה מצרכים: *מנה אישית* כפית אבקת מאצ'ה חצי כוס מים חצי כוס חלב שקדים חם (ממרח שקדים עם מים) POWER חצי כפית אבקת FORMULA חצי כפית אבקת מסקוויט חצי כפית אבקת לוקומה להמתקה אופן הכנה: לערבב אבקת המאצ'ה עם כפית מים פושרים עד לקבלת מחית, להוסיף את המים ולאחר מכן את החלב החם. (אפשר להכין גם בבלנדר כשאת אבקת המאצה מוספים בנפרד מתקבל משקה קרמי וקצפי) בברכת העצמה פנימית! מטפלת ברפואה משלימה מיכל ויצמן
הסופר שייק שלי מצרכים: ראש חסה סלנובה או עלי קייל בייבי חצי סלק חי כף זרעי פשתן או צ'יה אורגניים כף אבקת מורינגה כף אבקת מאקה טריקולור אורגני מים קרים פרי העונה אופן הכנה: לערבל היטב בבלנדר, למזוג ולשתות! דיאטנית קלינית יעל ברנשטוק
שייק סופר מאזן מצרכים: *מנה אישית* בננה תמר כפית חמאת אגוזי לוז חלב שקדים / שיבולת שועל (בהתאם לגודל הכוס ) כפית אבקת מאקה טריקולור אורגנית כפית אבקת קקאו אורגני כפית אשווגנדה - ויתניה משכרת אפשר להוסיף גם קקאו נא אורגני ניבס (פולים גרוסים) אופן הכנה: לערבל היטב בבלנדר, למזוג ולשתות! נטורופתית מור תהילה לב ארי
שייק סופר מרים מצרכים: חופן פירות יער חופן פרחי אלוורה בננה תמר 1 , שזיפים מיובשים 2 חצאי אגוזי מלך 4 כפית אבקת קורדיספס כפית אבקת לוקומה כפית אבקת אסאי כפית אבקת מאקה טריקולור אורגנית כפית אבקת מסקוויט אורגנית כפית סמבוק שחור אורגני מוסיפים לשייקר ביחס של חצי חצי : קפיר (סוג של יוגורט), וחלב שקדים מ”ל מכל אחד 150- כ אופן הכנה: לערבל היטב בבלנדר, למזוג ולשתות! נטורופת יוני אינוז
שייק סופר מחזק מצרכים: *מנה אישית* חופן פירות יער, חופן אוכמניות חצי בננה, תמר חופן גרעיני דלעת, חופן חמניות כפות שקדים טחונים 5 , אגוזי ברזיל 2 שקדים 5-8 או חלב סויה / שקדים כפית אבקת אסאי ברי אורגני כפית אבקת מאקה טריקולור אורגני כפית אשווגנדה - ויתניה משכרת כפית אבקת כלורלה כפית ריישי אופן הכנה: לערבל היטב בבלנדר, למזוג ולשתות! מטפלת גוף -נפש הרשקוביץ לאה
שייק סופר מפנק מצרכים: *מנה אישית* בננה, חצי מנגו, תמר C חצי כפית אבקת ויטמין חופן ניבס קקאו נא אורגני כפית אשווגנדה - ויתניה משכרת כפית אבקת מאקה טריקולור אורגנית ניתן להכין על בסיס חלב שקדים / שיבולת שועל (בהתאם לגודל הכוס) אופן הכנה: לערבל היטב בבלנדר, למזוג ולשתות! *טיפ לשדרוג: אם רוצים יום מפנק ופחות לפהק, אפשר להוסיף פשתן ופסיליום רק לקחת בחשבון שהם עשירים בסיבים ומזרזים יציאות. סטודנטית לנטורופתיה וצמחי מרפא חן אינגל חיים
שייק סופר ירוק מצרכים: *מנה אישית* חופן נענע עלה בשרני של אלוורה ישר מהגינה חופן עלי תרד עלי קייל 2 5 כף אבקת ספירולינה חצי כפית אבקת עלי מורינגה אורגניים כפית עשב חיטה אורגני חצי כפית אבקת מסקוויט חצי כוס מיץ תפוחים טרי חצי כוס מים אופן הכנה: לערבל היטב בבלנדר, למזוג ולשתות! סטודנטית לנטורופתיה וצמחי מרפא חן אינגל חיים
שייק סופר מרענן מצרכים: *מנה אישית* חצי כוס אוכמניות קפואות בננה כף אבקת קקאו נא אורגני חופן אגוזי קשיו מעט קפה (אפשר לשים פולים) משקה סויה בטעם וניל )בהתאם לגודל הכוס( אפשר להוסיף כף חמאת בוטנים אופן הכנה: לערבל היטב בבלנדר, למזוג ולשתות! סטודנטית לנטורפתיה מיטל שואף
עוגיות סופר מזינות מצרכים: כפות אבקת קקאו נא אורגני 3 כפות אבקת מאקה טריקולור אורגנית 2 כוס וחצי אגוזים טחונים כפות ממרח תמרים 4 סקופים אבקת חלבון 2 כפות סילאן 3 כפות חמאת בוטנים 2 אופן הכנה: לטחון בבלנדר את האגוזים ואז להוסיף את הקקאו והתמרים ולטחון שוב. להוסיף את שאר המרכיבים, ניתן להוסיף קצת קשיו ותמצית וניל. מהמאסה יוצרים כדורים ומגלגלים אותם בשבבי קוקוס. ניתן להוסיף מעט אבקת מאצ’ה מזינה וגם לגוון ירוק. שוחר בריאות יובל לב
סופר מוס שוקולד בניחוח תפוז מצרכים: *מנה אישית* אבוקדו רך 1 כפות) 5 מ"ל חלב שיבולת שועל (או 80 כפות סירופ מייפל טבעי (ניתן לשחק 3 עם המתיקות) כפות אבקת קקאו נא אורגני 5 כפית גדושה אבקת ריישי כפית תמצית תפוז אופן הכנה: לעבד את הרכיבים במעבד מזון או בלנדר קטן עד לקבלת מרקם קרמי להעביר לכוס ולהינות! *טיפ לשדרוג: מומלץ לקשט עם שבבי קקאו נא אורגני לעוד תוספת שוקולדית נטורפתית ורואו פוד שפית מורן פלד טבלוביץ’
סופר גלידת אננס-לימון מצרכים: כוס קרם קוקוס 1 3 כוס קשיו (להשרות מראש 3/4 שעות לפחות) כפות סירופ מייפל טבעי 5 מיץ מלימון אחד כוס קוביות אננס כפית אבקת קורדיספס 1 כפית אבקת מאקה טריקולור אורגני 1 כוס קוביות קרח אופן הכנה: להעביר את כל הרכיבים לבלנדר, לעבד עד לקבלת מרקם קרמי ולהעביר לקערת הגשה. לקישוט הגלידה ניתן לפזר מעל חופן גולדן בריז. בתיאבון! נטורפתית ורואו פוד שפית מורן פלד טבלוביץ’
RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=