桂枝
משמעות השם: ענפיף קינמון.
שייך קטגורי: משחררי חיצון חמימים חריפים.
טעמים: חריף, מתוק
טמפ’: חמים
מרידיאנים: HT / LU / BL
תפקודים עיקריים:
- מווסת ומאזן את הצ’י המזין (YING) והצ’י המגן (WEI): קור חיצוני עקב חוסר, וההזעה (אם קיימת) אינה משפרת את המצב.
- מחמם את המרידיאנים ומפזר קור: רוח קור לחות (BI) במפרקים ובגפיים -במיוחד כתפיים.
- משחרר את היאנג ומניע צ’י: בצקות.
- מחמם ומניע יאנג צ’י בחזה: פלפיטציות, כאבים בחזה.
- מניע את הזרימה בכלי הדם: בעיות גניקולוגיות, גושים, כאבי מחזור.
מינון יומי מומלץ: 3-9 גר’
התוויות נגד: חום (פתוגן, חוסר יין עם חום, חום בדם עם הקאות).
במהלך הריון או במצב של דימום וסתי רב יש להשתמש במינון של עד 6 גר’.