BARA RESTART - היום הראשון: התחלה מתוקה: סלק, עדשים ושייק - bara

BARA RESTART – היום הראשון: התחלה מתוקה: סלק, עדשים ושייק

ברוכים הבאים לתהליך הניקוי…

שלום, זהו היום הראשון לתהליך הניקוי.

בחרתם להעניק לעצמכם מתנה, לקראת אביב חדש! זכרו זאת כל רגע. גופכם יחייך אליכם חזרה בסוף התהליך!

יום 1:

  • מתכון לממרח ירוק / פסטו ירוקים
  • מתכון לקציצות עדשים
  • מתכון לקציצות עדשים וקינואה
  • סלק משגע – מדוע סלק מתאים לניקוי ולמה טוב לצרוך ממנו כמה שיותר!
    ה

סדנתניקוי - מפגש 1

 

קציצות עדשים וקינואה

 

מצרכים (רכיבים ל-25-30 קציצות):

  • 300 גרם (בערך 1/2 1 כוסות) עדשים כתומות, מושרות במים קרים לפחות 4 שעות (ניתן להשתמש בסוגי עדשים אחרים, ירוקים או מאש ולהשרות למשך 12 שעות)
  • 1 כוס קינואה אדומה
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ גס
  • 4-5 שיני שום
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס / צרור כוסברה
  • 1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
  • 1-2 כפות שמן זית
  • מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי

 

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את הקינואה האדומה: מטגנים מעט בשמן זית (אפשר לוותר על הטיגון), ממליחים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15-20 דקות, עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.
  2. מסננים את העדשים המושרות ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, הצ'ילי והשמן, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים עד שמתקבלת עיסה לחה ואחידה.
  3. מעבירים את תערובת העדשים לקערה, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול (המטרה שהתערובת תרגיש טיפה מתובלת מדי).
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות. יוצרים קציצות ומניחים על גבי נייר אפייה. כאשר צד אחד מוכן (אינו נוזלי) הופכים לצד השני. כל צד צריך לא יותר מ-7 דקות אפייה, כאשר התנור חם.

 

קציצות עדשים

מצרכים (רכיבים לכ-25 קציצות):

  • 250 גרם עדשים, שטופות ומושרות לפחות 12 שעות
  • 3-4 גבעולי סלרי קצוצים
  • חופן עלי סלרי קצוצים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה
  • 1-2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 כפית כמון
  • 2 שיני שום

 

הוראות הכנה:

  1. מסננים את העדשים היטב ומעבירים למיכל של מעבד המזון. מוסיפים את גבעולי הסלרי, העלים הקצוצים ושמן הזית וטוחנים עד לקבלת תערובת יציבה (אם היא מתפוררת מדי, סימן שלא טחנתם מספיק). מעבירים לקערת ערבוב.
  2. מוסיפים לתערובת העדשים את התבלינים, מערבבים וטועמים – התערובת צריכה להיות עזת טעמים ומלוחה, כי הטעם מתקהה באפייה.
  3. יוצרים קציצות שטוחות בכפות הידיים, מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומברישים בשמן זית. מניחים עליה את קציצות העדשים במרווח קל זו מזו ומברישים אותן במעט שמן זית. אופים כ-5 דקות. הופכים בזהירות ואופים 2-3 דקות נוספות.
  4. שימו לב לא לייבש אותן יתר על המידה! כדאי לבדוק במהלך האפייה אם הן כבר מוכנות, כי ישנם הבדלים בין תנור לתנור במשך האפייה.

 

ממרח ירוק

מצרכים:

  • 2 חבילות כוסברה
  • 2 חבילות פטרוזיליה
  • צרור בזיליקום (אופציונלי)
  • ניתן להוסיף צרור שמיר למי שאוהב את הטעם
  • 2 בצלים סגולים (אפשר גם לבנים)
  • ראש שום שלם (אופציונלי)
  • מלח, פלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית – 8 כפות
  • מיץ מ-2 לימונים סחוטים
  • פלפל ירוק חריף (אופציונלי)  

 

הוראות הכנה:

  1. קוצצים את העלים לחתיכות גדולות ומניחים במעבד מזון, מוסיפים לאט את השמן ומיץ הלימון, תוך כדי ערבול. ברגע שמתקבל ממרח, מפסיקים ומעבירים את התכולה לקערה.
  2. מכניסים את הבצל (חתוך גס), שיני השום למעבד המזון ומערבלים, שוב יחד עם מעט שמן זית ולימון עד שמתקבל ממרח.
  3. מעבירים את שני הממרחים שנוצרו למעבד המזון, מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, את שאריות שמן הזית ומערבלים עד יצירת מחית אחידה.
  4. טועמים ומתקנים את התיבול.

 

סלק משגע

  • סלק הוא מהירקות הטובים ביותר לניקוי ולבריאות הגוף בכלל. הרכיבים התזונתיים בסלק (בטאלינים, סיבי סלק ובטאין) מועילים מאוד לתהליך הניקוי במגוון דרכים.
  • בטאלינים הם נוגדי חמצון חזקים התומכים בפעילות הכבד ובהתחדשות של תאי הכבד ומגבירים את פעילות מערכת העיכול. גם סיבי הסלק משפרים את פעילות הכבד ואת פעילות מערכת העיכול.
  • סלק נחקר ונמצא כתורם לאיזון לחץ הדם ורמות השומנים בדם, לשיפור סיבולת ויכולת של ספורטאים, כבעל פעילות נוגדת דלקת ובעל פוטנציאל אנטי-סרטני. העומס הגליקמי של הסלק נמוך בגלל נוכחות גבוהה של סיבים שמאזנים את עליית רמות הסוכר בדם ולכן הוא מתאים לשימוש גם במצבי סוכרת.
  • סלק מהווה מקור מצוין למינרלים, כגון אשלגן, סידן, מגנזיום, ברזל, זרחן, מנגן, נחושת וסלניום. הוא עשיר גם בחומצה פולית, בוויטמין C, ויטמין A ומשפחת ויטמיני B, בעיקר B2 ,B3 ו-B6.
  • סלק, על כל צורות ההכנה שלו, הוא בהחלט אחד המזונות הטובים לבריאותנו!