הניקוי השלם, תוכנית שלושת השלבים, יום 12 - bara

הניקוי השלם, תוכנית שלושת השלבים, יום 12

יום 12

אנחנו ביום ה-12 לתהליך.

היום תקבלו מתכון נהדר לקציצות אורז, עדשים וסלק, מתכון שדורש מעט יותר השקעה, אבל שווה! בהמשך גם מתכון לסלט מלפפונים קליל שמשתלב מעולה.

נדבר היום על המזונות החשובים ביותר לניקוי, שאפשר להכניס לתזונה השגרתית בכל יום.

עשרה מזונות התורמים לניקוי

ישנם מזונות הגורמים לגוף להאיץ את תהליכי הניקוי ונכון להכניס מזונות אלו בצורה קבועה לתפריט היום יומי שלנו. גופנו מנקה רעלים בכל רגע ורגע. תהליכי הניקוי הם מורכבים ביותר מבחינה כימית ומעורבים בהם עשרות נוגדי חמצון טבעיים ואנזימים שונים. התהליכים והחומרים הללו, אשר אחראים על טיהור הגוף זקוקים לחומרי גלם, חומרי בסיס. אותם חומרי גלם מגיעים מן התזונה שלנו. כלל שנשכיל לספק יותר מוצרי גלם לגופינו, כך יוכל הגוף ליעל את תהליכי הניקוי.

1.   עלים ירוקים: כל כך הרבה נאמר בשבחם של העלים הירוקים. חסות, מנגולד, סלרי, כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, תרד, רוקט, ארוגולה ועוד. לכל העלים הללו חומרים עוצמתיים שעוזרים לגוף בתהליכי הניקוי. החומר המרכזי הוא כלורופיל המעניק לעלים את צבעם הירוק העז. הכלורופיל מייעל את פעולת הכבד ותורם נוגדי חמצון רבים לגוף. חומרים אחרים המצויים בעלים הם חומצות אמינו, אבץ, מגנזיום, סידן, נוגדי חמצון, ויטמין C ועוד שפע של חומרים חיוניים אחרים.

עלים ירוק

2.   אצות ים: הירוקים של הים עשירים בחומרים תזונתיים חיוניים. הם מוזכרים בכתבי הרפואה הסינית העתיקה כמזונות על – מזונות מרפא בעלי ספקטרום רחב ביותר של פעילות, עשירים במינרלים, נוגדי חמצון, מבססים את הגוף, ממריצים את פעולת הכבד והכליות ומוסיפים טעם מיוחד למזון.

3.   ג'ינג'ר: אחד מצמחי המרפא העתיקים והשימושיים ביותר. מכיל תרכובות טבעיות אנטי דלקתיות, מועיל למערכת העיכול, ממריץ חילוף חומרים ושריפת שומנים, מאיץ את זרימת הדם למוח ואת זרימת הלימפה. שורש ג'ינג'ר מחמם ויעיל להוצאת עודפי ליחה מהגוף, יעיל במניעת פטרת, זיהומים חיידקיים וויראליים. ניתן להשתמש בג'ינג'ר היבש, אולם השורש הטרי נחשב לטוב ביותר.

4.   תפוחי עץ: עשירים בסיבים מסיסים, יעילים בניקוי המעיים משאריות מזון ורעלים והוצאת מלחי מרה דרך הצואה. עשירים בחומצה מאלית וטרטרית הממריצים את פעולת הניקוי בכבד, עשירים בנוגדי חמצון המועילים לבריאות כלי הדם, הרקמות ולתאי הכבד.

5.   פירות יער / אוכמניות / דובדבנים וכדומה: כל אותם פירות יער שר צבעם עז – כחול, אדום או סגול הם הפירות העשירים ביותר בנוגדי חמצון. נוגדי החמצון הללו, מסוג ביופלבנואידים ואנטוציאנינים נחשבים אנטי דלקתיים, מועילים לכלי הדם ובריאות הלב, משפרים את תפקוד תאי הכבד, את איזון הסוכר בגוף ונלחמים בתאים סרטניים. למרות שקשה להשיגם טריים אפשר לצרוך אותם קפואים מאיכות טובה ולשלבם בשייק ובסלט פירות.

6.   זרעי צ'יה: זרעים קטנים אלו הם מקור אדיר לחומרים תזונתיים חיוניים. ברש ובראשונה לסיבים מסיסים המועילים לפעילות המעיים, העיכול והכבד. עשירים בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 המגינות על הרקמות והתאים, בונות את התאים ומשמשות כחומרים אנטי דלקתיים, עשירים במינרלים ובנוגדי חמצון. זרעי צ'יה משמשים כתוספת נהדרת לשייק, סלטים ודייסות. אכלו 2 כפיות זרעי צ'יה ביום לפחות.

7.   סלק: ירק זה הינו אחד היעילים ביותר להמרצת פעולת ניקוי הרעלים הן במערכת העיכול, שם משמש כחומר מזרז יציאות ומנקה בזכות הסיבים שבו, והן להמרצת פעולות הניקוי בכבד ע"י המרצת הפעילות האנזימטית, המרצת פעולת השיתון והגנה על כלי הדם. עשיר ביותר בנוגדי חמצון, בוויטמינים ובמינרלים שונים.

8.   כורכום: צמח מרפא מהנחקרים ביותר בעולם בזכות יכולתו להפחית רמות כולסטרול רע (LDL) בזכות נוגדי החמצון הרבים שבו, יכולתו כחומר אנטי דלקתי עוצמתי היעיל למגוון מצבי דלקת כמו דלקת מפרקים, דלקת של העור וכיוצא באלו. אחד הצמחים הטובים ביותר לניקוי הכבד ולחיזוק כלי הדם והלב.

9.   שום: מכיל תרכובות גופרית התורמת להמרצת פעולת הניקוי בכבד, לשיקום רקמות וריריות והמסת עודפי ליחה ממערכת הנשימה והגוף כולו. מהחומרים העוצמתיים ביותר בטבע בכל האמור להמרצת מערכת החיסון, נוגד חיידקים ווירוסים, נוגד פטריות ובעל חומרים אנטי דלקתיים חזקים.

10.  הלימון: ראו בהמשך…

 

יש כמובן מזונות רבים נוספים היעילים בכל האמור לניקוי רעלים, הזנה תקינה של הגוף ושיפור הבריאות. עשרת מזונות נוספים (עשיריה שניה):

תה ירוק – עשיר ביותר בנוגדי חמצון.

חילבה – עשיר בסיסים, בחומריים ריריים המביאים לחות לרקמות, מייעל את פעילות הכבד.

בצל סגול – כמו השום, מכיל תרכובות גופרית חיוניות ושפע של נוגדי חמצון.

נבטים – מכילים שפע של חומצות אמינו, אנזימים ותרכובות טבעיות המועילות לניקוי. מכילים ברזל רב וכלורופיל.

שמן קוקוס – מכיל חומצות שומן בינוניות המועילות לבריאות הכבד, משפרות את פעילות העיכול.

שמן זית – עשיר בנוגדי חמצון ובחומצות שומן חיוניות.

אבוקדו – עשיר בסיבים ובחומצות שומן, מועיל ביותר לניקוי הכבד.

כרוב וכל משפחת המצליבים (כרובית, ברוקולי, קולורבי, חרדל…) – עשירים בחומרים גופרתיים  (סולפראפאנים), אינדולים הממריצים את הכבד, וכן עשירים בנוגדי חמצון חשובים.

אשכוליות – עשירים ביותר בביופלבנואידים שהם נוגדי חמצון עוצמתיים.

ועוד כמה שנכון לשלבם כל יום במזון: אורז מלא, עדשי מאש, שקדים, זרעי דלעת, מלפפון, קישוא, ברוקולי, שומר.

לימון מוסיף המון… לניקוי

אם יש מזון אחד שלא הייתי מוותר עליו בניקוי, או מדגיש אותו שוב ושוב, זהו הלימון.

מזה מאות שנים השתמשו תרבויות רבות בלימון ככלי עזר לשיפור הבריאות, כמחזק את הגוף ומערכת החיסון וכמזון העוזר לשיפור יכולות הגוף בניקוי רעלים. השימוש בלימון הוא פשוט וישים ואיכויותיו ופעולותיו המועילות לגוף כה רבות.

יתרונות הלימון:

לימון

  • הלימון עשיר בחומרים מזינים חיוניים רבים: ויטמין C, ביו פלבנואידים (נוגדי חמצון עוצמתיים), מגנזיום, סידן, אשלגן ואף ברזל, פקטין (סיבים מסיסים), לימונן ועוד.
  • מי לימון ממריצים את פעולת העיכול, משפרים את חומציות הקיבה ומועילים למצבי עצירות ולניקוי מערכת העיכול (בזכות הפקטין).
  • לימון מזרז את פעולת הכבד ומשפר חילוף חומרים של רעלים – ממריץ פעולת הניקוי.
  • לימון מקדם בסיסיות בגוף. למרות היותו חמוץ הוא פרי בעל ערך בסיסי.
  • לימון משפר את פעילות מערכת החיסון, מכיל חומרים אנטי דלקתיים המועילים במחלות דלקתיות כרוניות.
  • לימון משפר הפרשה של חומצת שתן מהגוף ומשפר את מראה העור. החומרים שבלימון הם נוגדי חמצון עוצמתיים. השימושים בלימון כה רבים, ובזכות היתרונות הרבים הלימון שמיש במקרים של חוסר איזון הורמונלי (מיעל את יכולת הגוף לסלק עודפי הורמונים), מועיל להורדת לחץ דם, להצטננות ועוד.
  • השילוב הנפלא של החומרים בלימון יחד עם פשטות השימוש עושים אותו כלי נפלא בתהליכי ניקוי.

כיצד להשתמש בלימון:

הדרך הטובה ביותר היא לשתות מי לימון חמימים. מלאו כוס במים חמימים יחד עם מיץ מלימון שלם (התחילו עם רבע לימון ועלו בכמות בהדרגה). המים החמימים מעצימים את פעולתו. אפשר לשתות את מי הלימון בכל שעה ביום, אך הזמן הטוב ביותר הוא בבוקר, כשרק התעוררנו. ניתן לשתות גם מיי לימון חמימים עם תה ג'ינג'ר. הרתיחו כמה פרוסות דקות של ג'ינג'ר טרי בכוס מים לכמה דקות, תנו למים להצטנן מעט והוסיפו הלימון.

 

קציצות אורז עדשים וסלק

מתכון מורכב ושווה כל רגע של השקעה.

מצרכים:

  • 1/4 1 כוסות אורז עגול מלא מבושל (בערך 3/4 כוס לפני הבישול).
  • 1 כוס עדשים חומות או ירוקות מבושלות לריכוך ומסוננות היטב מנוזלים (בערך 3/4 כוס לפני הבישול).
  • 1 כוס (3-4 סלקים) סלק לא מבושל ומגורד.
  • 1/2 כפית מלח, פלפל שחור גרוס.
  • 3 כפות בצל קצוץ דק מאוד.
  • 2 שיני שום כתושות.
  • 2 כפות חמאת שקדים או חמאת שומשום.
  • 1 כפית טימין (לא חובה).
  • 1/2 כפית זרעי שומר טחונים (לא חובה).
  • מעט שמן זית.

אופן ההכנה:

  • מניחים במיכל במעבד המזון  את האורז, הסלק והעדשים וטוחנים גס באמצעות "פולסים" 15-20 פעמים. התערובת המתקבלת צריכה להראות כמו בשר טחון. 
  • מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  • מערבבים ביד עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים במקרר למשך כחצי שעה להתגבשות.
  • מניחים נייר אפייה על גבי משטח העבודה, משטחים עליו בשכבה עבה את התערובת שהתגבשה ויוצרים קציצות – כל קציצה מ-1/2 כוס תערובת (רצוי להשתמש ב"רינג" או בכוס כדי לקבל צורה אחידה).

 להכנה בתנור:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים במשך 10-15 דקות, עד שהקציצות משחימות ומקבלות מעטה פריך. 
  • בנוסף, מי לימון עם כפית סירופ מייפל וקורט אבקת פלפלת חריפה – משקה מנקה רעלים רב עוצמה.

 

סלט מלפפונים מרענן

מלפפונים

מצרכים:

  • 2 מלפפונים מגורדים וסחוטים מהנוזלים.
  • 1 קולורבי מגורד.
  • 1 בצל ירוק חתוך דק.
  • 1 שן שום קצוצה דק.
  • חופן עלי שמיר קצוצים.
  • שמן זית.
  • מלח ופלפל שחור על פי הטעם.

אופן ההכנה:

  • לערבב את כל המצרכים יחד, לתת להם "לשבת" כ 10 דק' ולהגיש!