הניקוי השלם, תוכנית שלושת השלבים, יום 15 - bara

הניקוי השלם, תוכנית שלושת השלבים, יום 15

יום 15

אנו ביום ה-15 ובפתח החלק האחרון של הניקוי.

בשבוע זה אתמקד בנושאים הקשורים בעיקר לחיי היומיום ולא רק לניקוי.

היום:

  • שבעה מנהגים שטוב לעשות בפתחו של יום כדי להבטיח יום מלא אנרגיה.
  • מתכון לסלט מרענן ולדייסת צ'יה.

מנהגים שכדאי לאמץ

שבעה מנהגים שטוב לקיים מידי בוקר בכדי להבטיח יום מלא אנרגיה:

1.      שתו כוס מים חמימים – הקפידו על שתיית מים חמימים בתחילת היום, עם היקיצה. מים אלו ירוו את גופכם, יעוררו את התאים ויפעילו את מערכת העיכול. מומלץ להוסיף למים אלו מעט לימון סחוט.

2.      פתחו את הבוקר בכוס מיץ ירקות – זהו המזון האידיאלי לפתוח עימו את היום. כוס עד שתיים של מיץ ירקות טרי שייכנס למחזור הדם לאחר מספר דקות ויעיר את כל התאים לאנרגיה אופטימאלית.

3.      אל תבדקו מיילים או סמס בשעה הראשונה להתעוררות – שמרו על איכות הבוקר השקטה. פתחו את היום בשלווה ולא בפרץ של אדרנלין, כעס ורגשות אחרים.

4.      צאו החוצה ושאפו אוויר – רגע לפני שיוצאים ליום המהיר והעסוק. לרגע אחד, שאפו מלוא הריאות אוויר נקי וצלול של בוקר.

5.      הודו על דבר אחד טוב בפתחו של היום – נאמר המון על חשיבה חיובית. חשיבה חיובית באה לידי ביטוי בעיקר בתחילת יום. הדרך בה אנו חושבים בתחילת היום עלולה להשפיע על כל היום. העלו במחשבה / דמיון דבר טוב אחד עליו אתם יכולים להודות.

6.      תנועה – נסו להקדיש כמה דקות לפחות להימתחות, תנועה, קפיצות והמרצת מחזור הדם. זו הדרך הטובה ביותר לעורר את הגוף בתחילת היום.

7.      הקשיבו למוסיקה נעימה ורגועה – נסו לא להתפתות לרדיו, אלא הקשיבו למוסיקה נעימה ורגיעה, לפחות לזמן קצר. מוסיקה משפיעה בצורה משמעותית על מערכת העצבים והשפעתה היא לאורך זמן.

 

עוד כמה דברים:

  • ותרו על הקפה ושתו תה ירוק.
  • שתו משקה אלוורה בתחילת היום! משפר את פעילות מערכת העיכול!
  • עשו תרגילי נשימה.
  • שירו – השמיעו קול, גם אם אתם מזייפים. שירה פותחת את ערוצי האנרגיה למוח!
  • התחבקו עם חבר / בן משפחה / אהוב… 20 שניות של חיבוק גורמות להפרשת אוקסיטוצין.

 

דייסת צ'יה לארוחת בוקר מזינה

דייסת צ'יה

מקור מצוין לחלבון ואומגה 3 לטבעונים. 

מצרכים: 

  • 2 כפות זרעי צ׳יה. 
  • 2 כפות אוכמניות מיובשות / צימוקים שחורים אורגניים.  
  • 2 כפות צימוקים אורגנים. 
  • 2 כוסות חלב שקדים. 
  • כוס פירות טריים. 
  • קורט קינמון.

אופן ההכנה:

  • להשרות את זרעי הצ׳יה בחלב שקדים לפחות 10-15 דקות עד שהם מתרככים ולהוסיף את יתר המרכיבים. 
  • אפשר לבזוק מלמעלה סילאן או מייפל להמתקה נוספת.

 

סלט נבטוטים וסלרי מרענן

(מתכון של חגית שינפלד)

אפשר לאכול כמנה בפני עצמה, להוסיף למנה של דגן או לערבב עם קינואה ולקחת בכיף לעבודה.

מצרכים לסלט: 

  • 2 כוסות תערובת עדשים מונבטות שטופות (מומלץ להנביט שעועית מש, עדשים כתומות / ירוקות / חומות / שחורות, שעועית אזוקי – בהתאם להעדפה אישית*).
  • 2 כוסות סלרי טרי ורענן קצוץ דק (גבעולים ועלים).
  • 3/4 כוס חמוציות מיובשות אורגניות (אפשר להמיר גם בצימוקים).
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת או אגוזי מלך.

מצרכים לרוטב: 

  • 3 כפות שמן זית. 
  • מיץ לימון סחוט טרי. 
  • 1-2 שיני שום כתושות. 
  • 1/2 כף סילאן. 
  • 1/3 כפית חומץ בלסמי. 
  • מלח ופלפל שחור גס. 

אופן ההכנה:

  • שוטפים את העדשים המונבטות, מסננים היטב ומעבירים לקערה. 
  • מוסיפים סלרי, חמוציות מיובשות וגרעיני דלעת.
  • מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול ע"פ העדפה אישית. ניתן לאכול את הסלט בשילוב אורז בסמטי / קינואה. 

*למתקשים בעיכול קטניות, או לכאלו שאינם מורגלים באכילת קטניות, מומלץ להתחיל עם הנבטה של שעועית מאש ועדשים כתומות – הנחשבות לקלות יותר לעיכול, ובהדרגה לשלב קטניות נוספות.