הילדים לא אוכלים קטניות? לא עוד! מעתה כדאי שמצרכי הממרח יהיו תמיד זמינים בבית….
המצרכים:
- 2 כוסות של עדשים מונבטות ומבושלות.
- 1 בצל מטוגן קלות בשמן זית.
- 70 גר’ אגוזי מלך או 3 כפות טחינה גולמית.
- ½ כוס שמן זית.
- מיץ סחוט מ-1 לימון.
לתיבול:
- מעט רוטב סויה
- קורט כמון
- קורט פלפל גרוס
- שום טרי כתוש לפי הטעם
אופציונלי
- ½ כוס עשבי תיבול טריים (בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה…).
אופן ההכנה
- מכניסים הכול לבלנדר.
- מתקנים תיבול.
היתרונות התזונתיים:
עתיר בחלבון צמחי (אגוזי מלך, עדשים, טחינה), עשיר בחומצות שומן טובות (טחינה, שמן זית), וגדוש במינרלים כמו ברזל, סידן ואשלגן. תראו שהילדים יבקשו עוד!
הדפס
|
|