מתכון אביבי: שייק גספצ'ו לניקוי וטיהור הגוף - bara

מתכון אביבי: שייק גספצ’ו לניקוי וטיהור הגוף

מתכון קל ופשוט להכנה (משלב שימוש במכונת מיצים מירקות קשים יחד עם שימוש בבלנדר) לשייק ירקות ירוק שהוא חוויית טעם מסקרנת ולא פחות חשוב מכך- בעל תכונות מעולות לניקוי וטיהור הגוף. את התיבול אפשר להעז ולשנות על פי טעמכם האישי.

 

מאת: יגאל קוטין, מטפל איורוודי, נטורופת והרבליסט קליני

 

שייק גספצ'ו ירוק

 

מתכון זה מספק לגוף מגוון עצום של רכיבים תזונתיים חשובים לניקוי, נוגדי חמצון בשפע (העלים הירוקים, עגבנייה, גזר וכו’), אינדולים ותיולים (המצויים בכרוב, ברוקולי וסלרי), שפע של כלורופיל, ויטמיני B, מינרלים החיוניים לניקוי כמו מגנזיום, אבץ ואשלגן, כולין (אבוקדו), חומצות שומן, פיטו נוטריאנטים אחרים המצויים בפלפלת החריפה ושאר התבלינים והמון המון סיבים תזונתיים חיוניים. 

מצרכים לשייק גספצ’ו:

להכנת המיץ במכונת מיצים קשים:

  • 3 גזרים
  • 1 עגבנייה
  • 1 פלפל אדום (גמבה)
  • 1 מלפפון / 1 קישוא
  • 1 גבעול בינוני של ברוקולי או כרוב בכמות שוות ערך ל 1/4 כוס
  • 1/2 לימון קלוף
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים
  • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/2 כוס עלי רוקט / רשאד או גרגר הנחלים

להוספה לבלנדר בעת הכנת השייק:

  • 2 עגבניות
  • 1/4 בצל סגול
  • 1 שן שום
  • חופן של עלי קייל או מנגולד (גודל החופן תלוי בטעם)
  • חופן של עירית
  • 1/2 אבוקדו בשל
  • 1 כף של חומץ תפוחים אורגני
  • 1 כפית פתיתי ספירולינה / 1 כפית אבקת אצה היג’אקי או קלפ
  • 1 פלפל חריף אדום (פלפלת חריפה)
  • 1/4 כפית מלח הימליה או מלח אטלנטי
  • 1/8 כפית אבקת פלפל שחור
  • 1/2 כפית אורגנו יבש או בזיליקום יבש או תערובת עשבי תיבול

הוראות הכנה לשייק גספצ’ו:

  • הכניסו את המצרכים הרשומים לצורך זה למכונת מיצים מירקות קשים. שימו לב כי מיץ ברוקולי או כרוב מביאים מגוון טעמים עזים למתכון, מי מכם אשר אינו מורגל בטעמים עזים יכול לוותר על ירקות אלו.
  • שפכו את המיץ לבלנדר (מעבד מזון / שייקר), הוסיפו את שאר הירקות וטחנו את כולם למרקם רך
  • טעמו ותקנו את התיבול.
 
בתיאבון!
הדפס   |  
  |  
מאמרים נוספים:
Call Now Button