מוצרי קוסמטיקה טבעית ושמנים אתרים ב-20% הנחה מוצרי חורף - הסדרה הסינית, פנדה וברא מגן ב-20% הנחה עולם הפטריות של ברא צמחים

הניקוי השלם, תוכנית שלושת השלבים, יום 19

יום 19

שלום, אנו ביום ה-19 לניקוי.

נתתם לעצמכם מתנה אדירה.

התנסיתם בשינוי תזונתי אדיר המבוסס על תזונה נקייה מרעלים. אני מצרף לכם רעיונות לתפריט בריא ופשוט.

נסו לצרף עקרונות מהתפריט הזה לתפריט הרגיל שלכם. אבל לפני כן… צפו בסרטון השני!

ובסוף… כמה מתכונים מפתיעים וקינוח מדהים (שחיתות!)

דייסת שיבולת שועל

ארוחת בוקר:

  • עדיף לא לדלג על ארוחת בוקר. מומלץ שתהיה קלה ומלאה. ארוחת בוקר קלה יכולה להיות פירות ואגוזים או מיץ ירקות. הצעות לארוחת בוקר בריאה:
  • דייסת שיבולת שועל / דייסת אורז או דייסת קינואה עם חלב צמחי (חלב שקדים / שיבולת שועל או אורז) או על בסיס מים חמימים יחד עם אגוזים, זרעים או שקדים, מעט צימוקים שחורים, קינמון, ממתיק בריא (דבש, סילאן, מייפל).
  • שייק ירוק המורכב מחופן של עלים ירוקים, שני פירות, מים, זרעי פשתן ותמר.
  • לחם מלא וטחינה / טחינה ודבש או ממתיק טוב אחר / ממרח שקדים וכדומה.
  • לחם מלא וירקות, טחינה או אבוקדו.
  • גרנולה נטולת תוספת סוכר על בסיס מיץ תפוח, תפוז או חלב צמחי (שקדים, אורז, שיבולת שועל).
  • פירות חתוכים יחד עם טחינה או כמה שקדים, אגוזי מלך ואחרים.

 

ארוחת צהרים:

  • זו הארוחה המרכזית ביום וטוב שתהיה עשירה בחלבון.
  • לבעלי מערכת עיכול חלשה, הפרידו את החלבון מן הפחמימה (עוף בנפרד מאורז, חומוס בנפרד מלחם וכו’) – ראו הפרדת מזונות.
  • סלט – רצוי שיאכל בתחילת הארוחה כדי להעשיר את מערכת העיכול באנזימים.
  • מרק יבוא לאחר הסלט ולפני המנה העיקרית, כדי שיעשיר את הקיבה בנוזלים.
  • ארוחה טובה יכולה להיות סלט ירקות גדול ועשיר עם נבטים ועלים ירוקים, מנת ירקות מאודים או מבושלים יחד עם עדשים / חומוס / שעועית ירוקה או טופו. ובמידה ומערכת העיכול שלכם טובה הוסיפו דגן מלא (אורז מלא, קינואה וכדומה).
  • מנת עוף או הודו / דג / ביצה עם סלט ירקות גדול ותוספת של ירקות מאודים.

 

ארוחת ערב:

  • ארוחה זו תהיה קלה ביותר ומבוססת על ירקות. מומלץ שתהיה ארוחה חמה מבושלת.
  • כדאי לאכול את ארוחת הערב לפני השעה :0020. בשעה זו מערכת העיכול נחלשת, ההפרשה האנזימתית נחלשת וכן הפרשת החומצה ההידרוכלורית. אכילה בשעה מאוחרת יותר תגרום לעיכול חלקי ולהצטברות של רעלים.
  • עדיף שלא לצרוך חלבונים ובפרט חלבונים מן החי בארוחת ערב. אלו מזונות כבדים לעיכול הצורכים מאמץ רב ואינם מתאימים כאשר מערכת העיכול חלשה יותר.
  • מזונות שומניים מדי גם הם קשים לעיכול ומכבידים על הגוף כאשר נאכלים בערב.

 

מה מומלץ לאכול?

מרק ירקות

  • מרק ירקות.
  • ירקות מאודים עם טחינה או רוטב פסטו יחד עם קינואה או כל דגן אחר.
  • קינואה וירקות / אורז וירקות.
  • תבשיל ירקות / אנטי פסטי.
  • אבוקדו, פרוסת לחם מלא, ירקות מאודים יחד עם ירקות טריים.

 

ארוחת ביניים:

  • שקדים / אגוזי מלך + מעט צימוקים שחורים / תאנה או תמר או משמש מיובשים.
  • פרי + מעט אגוזים.
  • פרוסת לחם מלא עם ממרח (אבוקדו / ממרח ירקות / טחינה או טחינה עם דבש / שקדיה).
  • מיץ ירקות.
  • כמה עוגיות בריאות (עוגיות שיבולת שועל, עוגיות כוסמין, עוגיות מופחתות סוכר) וכוס תה.

 

ועוד כמה עקרונות לתזונה בריאה…

  • החלו את הבוקר בכוס / שתי כוסות מים עם מעט מיץ לימון טרי.
  • נסו לשתות כוס – שתי כוסות של מיץ ירקות ביום. מיץ מומלץ: גזר, סלק, תפוח. טוב להוסיף: סלרי, מלפפון או קישוא, חצי לימון, מעט ג’ינג’ר. נסו את המתכון אהוב עליכם. מיץ ירקות זו בריאות אמיתית!
  • הימנעו ממשקאות או ממאכלים קרים – קור מכבה את יכולת העיכול!
  • אכלו כמה שיותר ירקות. ככל שתקפידו על צריכת ירקות רבה, כך יזהר הפוטנציאל שבכם. בירקות מצויים החומרים התזונתיים העוצמתיים ביותר בטבע. השאיפה שלנו היא לעשר מנות ירק ביום (מנה = מלפפון, גזר, בטטה, קישוא וכו’).
  • צרכו עלים ירוקים. העלים הירוקים הם ה”גנרטור” של הטבע, הם ינקו את גופכם ויזנו אותו בחומרים עוצמתיים.
  • צרכו פירות, אך לא בהגזמה, שלושה-ארבעה פירות ביום לכל היותר. הטובים ביותר: רימון, דובדבנים, קיווי, תפוחים, ענבים שחורים.
  • צרכו דגנים מלאים בלבד: חיטה מלאה, אורז מלא, קינואה, שיבולת שועל, כוסמת.
  • צרכו קטניות לרוב: עדשים, חומוס בייתי, שעועית. הקפידו להשרות במים! טוב להשרות קטניות ואף דגנים (אורז, קינואה, כוסמת) למשך כמה שעות לפני הבישול.
  • צרכו יוגורט עיזים אורגני.
  • הקפידו על צריכת שומנים טובים: אבוקדו, טחינה, שמן קוקוס, שמן פשתן, שמן זית, שמן חמניות אורגני, שקדים ואגוזים. טוב להשרות שקדים ואגוזים כמה שעות לפני אכילה.
  • הקפידו על צריכת מזונות על (super foods): ספירולינה, כלורלה, פולן, כורכום…
  • שתו מים!
  • שתו תה צמחים!
  • אחרים טובים: אצות, מזונות מותססים (כרוב כבוש וכדומה), טופו (לא מתאים לכולם), זרעי דלעת וחמנייה.
  • הפסיקו צריכת מזונות המכילים: חומרי צבע, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח וחומרים כימיים אשר מרעילים את גופינו!
  • הפסיקו צריכת שתייה קלה ממותקת.
  • הפסיקו צריכת מזון מטוגן ורווי בשומנים.
  • הגבילו את צריכת מוצרי חלב, וכן בשר בקר / כבש / חזיר.
  • המעיטו בצריכת עוף, דגים וביצים לשתיים-שלוש פעמים בשבוע לכל היותר.
  • הפסיקו את צריכת הלחם הלבן, האורז הלבן, הסוכר הלבן (ממתקים, שוקולד וכדומה).
  • אחרים פחות טובים: תפוח אדמה, חציל, פלפל ירוק, בוטנים, אלכוהול, קפה, מזון חריף מדי, שמנים תעשייתיים כמו שמן סויה, תירס, מרגרינה… בצקים, בשר חרוך (“על האש”).

 

התייחסו לגופכם כאל מקדש, הוא יזהר עבורכם בכל יום.

תבוא עלינו הברכה והבריאות!

 

קינוח קקאו

פולי קקאו

מצרכים:

  • 1 תאנה יבשה/2 תאנים טריות/ 2 תמרים
  • 1 כף צימוקים שחורים
  • 1 כף גוג’י בריס
  • 3 כפות שבבי קקאו/פולים
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • קורט אבקת צילי חריף
  • 2 כוסות חלב שקדים/אורז/סויה או חופן שקדים עם 2 כוסות מים קרים
  • 1 כף סירופ אגבה
  • 1 כפית מאקה

* בקיץ כדאי להוסיף כמה קוביות קרח

אופן הכנה:

להשרות את התאנים, תמרים, צימוקים, גוג’י, שבבי קקאו ושקדים במים לשעה. לחבר את המרכיבים יחדיו ולטחון במעבד מזון – בלנדר עד קבלת מרקם סמיך ואחיד.

לצקת לכוס קטנה ולהגיש קר (לפני הגשה להניח במקרר את הכוסות).

 

בראוניז חי

מצרכים לבסיס:

  • 2 כוסות אגוזים שקדים ולטחון לאבקה.
  • להוסיף 1/2 כוס – 1 כוס אבקת חרובים או  אבקת קקאו איכותית או שניהם יחדיו
  • לערבב ולהוסיף כוס תמרים ללא גרעינים ולטחון הכל יחד
  • קורט מלח
  • אפשר להוסיף מעט חתיכות אגוז מלך לאחר סיום הטחינה.

מצרכים לקרם:

  • 2 אבוקדו
  • 1/3 כוס סירופ אגבה או מייפל
  • קמצוץ מלח
  • קמצוץ קינמון
  • 1/4 כוס קקאו איכותי
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה:

  • לטחון הכל במעבד מזון
  • למרוח על הבסיס
  • אפשר ליצור צורה ולשים במקפיא…
  • ליצור את הבסיס שיהיה מספיק עבה, למרוח מעליו את הקרם ולהכניס למקפיא לחצי שעה!

 

ממרח פטה מאגוזי מלך

מצרכים:

  • 2 כוסות אגוזי מלך
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 1 שן שום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמרי בירה (אופציונלי)
  • מלח, פלפל שחור על פי הטעם

אופן הכנה:

  • לערבב את כל החומרים במעבד מזון עד קבלת מרקם סמיך.
  • אפשר להוסיף מעט מיץ לימון / צ’ילי חריף.

 

ספגטי ברוטב אלפרדו

לספגטי:  

  • קולפים קישוא או דלעת או דלורית בקופן עד קבלת רצועות ארוכות ודקיקות.

לרוטב:

טוחנים במעבד מזון:

  • 1/2 כוס אגוזי מקדמיה
  • 1/4 כוס זרעי חמניה
  • 1/4 כוס גרעיני דלעת
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות רוטב סויה טבעי
  • 1 כף שמרי בירה (אופציונלי)
  • מלח, פלפל שחור על פי הטעם
  • מוסיפים מים עד קבלת המרקם הרצוי.
  • אפשר להוסיף מעט לימון / צ’ילי / בזיליקום

 

כדורי פלאפל טבעיים

מצרכים: 

  • 1 כוס גרעיני חמניות
  • 4-2 שיני שום או לפי הטעם 
  • כפית אבקת בצל
  • 2-4 כפות כמון 
  • רבע כוס כוסברה 
  • רבע כוס פטרוזיליה 
  • רבע כוס לימון טבעי 
  • קמצוץ מלח גס אטלנטי 
  • קמצוץ פלפל שחור גס 
  • 2-1 כפות טחינה (משומשום מלא) גולמית

אופן ההכנה: 

  •  מערבבים במערבל המזון את גרעיני החמניות, שום, בצל, כומין, כוסברא, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים במשך כדקה.
  •  מוסיפים את שמן הזית והלימון, וממשיכים לערבב.
  •  מוסיפים את הטחינה – ובהתאם לצורך ניתן להוסיף גם מעט מים עד לקבלת מרקם של מחית. 
  •  יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומשטחים כל כדור במרכז. 
  •  פורשים נייר פרגמנט על מגש. להכניס לתנור שחומם מראש לטמפ’ של 50-100  מעלות במשך כחצי שעה – להכניס את המגש עם דלת פתוחה לייבוש.