שלום, זהו היום הרביעי לתהליך הניקוי.
והפעם, מעט ממסורת היוגה וניקוי הרעלים.
לפני 5000 שנה, חכמים הודים קדמונים שנקראו “יוגים”, חקרו ומצאו תרגולים שונים לחיזוק גופם ונפשם, שסייעו להם להתמודד עם קשיי היומיום. אותם יוגים “המציאו” את התורה הנקראת ‘יוגה’.
ביוגה המסורתית יש תרגול פיזי, תרגול נשימה, מדיטציה ופילוסופיית חיים. חלק אינטגראלי מאותה מסורת הוא תרגילי הניקוי. היוגים הבינו כי אם ברצונם לחזק את הגוף והנפש, עליהם לנקות את גופם מרעלים באופן שגרתי.
באחד הכתבים המסורתיים של היוגה, “האטה יוגה פראדיפיקה” (בתרגום חופשי – אור על האטה יוגה), מתוארת הפילוסופיה עליה נשענת דרך היוגה. באחד הפסוקים נכתב: “כאשר האוויר החיוני אינו זורם בחופשיות בערוצי הגוף מפאת הנאדים (הערוצים שבגוף) אשר מלאים בפסולת, איך מצב של אונמני-סמדהי (הארה, שחרור) יופיע וכיצד שלמות וסידהי יהיו” (האטה יוגה פראדיפיקה 4,4)
כלומר, אם גופנו מלא ברעלים, כיצד נצפה למצב של שלווה, בריאות, הרגשה טובה וכיוצא באלו?
את מה שהם ידעו כבר אז, אנחנו עושים היום.
והפעם: חגיגת שקדים
שקדים וחלב השקדים היו בשימוש עוד במסורות עתיקות בהודו, באירופה ואפילו בישראל. השימוש בחלב שקדים הוזכר עוד בימי הביניים כתחליף לחלב פרה.
השקד הינו אחד האגוזים העשירים ביותר בחומרים תזונתיים. הוא עשיר במינרלים: סידן, מגנזיום, אבץ, ברזל, בורון ואשלגן, בוויטמינים: E, B, C, וכן עשיר בחלבון, אך אינו מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות ולכן אינו נחשב חלבון מלא.
הוא עשיר גם בחומצות שומן בלתי רוויות החיוניות לבריאותנו. אכילת שקדים טובה להורדת כולסטרול, להורדת לחץ דם, לחיזוק כלי הדם, לשיפור מראה העור ומרקם העור, לחיזוק העצמות ומניעת אוסטיאופורוזיס, כתוספת ברזל וכתוספת חלבון. אכילת שקדים מועילה למערכת העצבים וידועה כמאזנת רמות סוכר.
יש לקנות שקדים בקליפתם בלבד. הקליפה מגינה על השקד מפני קלקול. שקדים רגישים לתהליכי חמצון ושקד שהשומן התחמצן בו נחשב למסוכן מאוד. יש להקפיד לקנות שקדים מחנויות המוכרות כמויות גדולות, בהן אין חשש שהשקדים “עומדים” זמן רב.
כאשר השקדים קלים, זה מעיד על כך שאינם טריים. שקדים נשמרים במשך כמה חודשים במיכל סגור היטב המונח במקום קריר ויבש. ניתן לקלף אותם ולשמור במקפיא.
את השקדים יש לאכול כשהם טריים בלבד, רצוי קלופים, ללא תהליך בישול או קלייה. חימום השקדים משמיד את הערכים התזונתיים וגורם לחמצון השומן. אין לחשוף את השקדים המקולפים לאור, לאוויר ולחום גבוה. חשוב לדעת כי השריית השקדים למשך כמה שעות במים מקלה מאוד על עיכולם.
משקה זה מורכב בעיקר מכורכום, תבלינים וחלב שקדים ומתאים הן לתהליך הניקוי והן ליומיום.
מקורו של משקה זה הוא מהרפואה האיורוודית ומטרתו לשפר את חילוף החומרים, את יכולת העיכול והספיגה ואת פעילות הכבד. המשקה מסייע להורדת רמות הכולסטרול, השומנים בדם והסוכר.
כורכום הוא מצמחי המרפא הנחקרים ביותר כיום. יתרונותיו הבריאותיים ידועיים עוד מימי המרפאים ההודים והסינים המסורתיים, לפני אלפי שנים. כורכומין הוכח כנוגד חמצון עוצמתי ביותר המוריד את רמות הכולסטרול, וכן כחומר אנטי דלקתי מעולה. הוא מאזן את רמות הסוכר, משפר את פעילות הכבד ועוזר לגוף בייעול תהליכי ניקוי רעלים. הוא מסייע לשיפור פעילות מערכת החיסון בגוף, יעיל בהתמודדות עם אלרגיות, מחלות עור ומחלות אוטואימוניות. כורכומין וכורכום נמצאים כיום במוקד המחקרים על צמחי מרפא המסייעים בטיפול במחלות ממאירות.
שימו לב: הוספת קמצוץ פלפל שחור מגבירה את ספיגת הכורכום במערכת העיכול ב 2000%!
הכנת המשקה
שלב 1:
הוראות הכנה:
ערבבו את המרכיבים במחבת בעלת תחתית עבה. הדליקו אש בינונית וערבבו את החומרים היטב תוך כדי חימום עדין עד לקבלת משחה אחידה. אין צורך בחימום של יותר מחצי דקה. ניתן לאפסן במקרר בצנצנת זכוכית.
שלב 2:
הוראות הכנה:
ערבבו את החומרים (מלבד הדבש) בסיר, חממו בעדינות עד המסת הכורכום בחלב. הורידו מהאש, צננו מעט והוסיפו את הדבש (אפשר להוסיף גם: ג’ינג’ר / קינמון / הל).
מנה יומית: כוס אחת.
מצרכים:
הוראות הכנה:
אפשר להוסיף לדייסת קינואה או אורז ואפילו לשייק.
מצרכים:
הוראות הכנה:
אפשר ליצור עיגולים מהגבינה ולהניח בצנצנת עם שמן זית, או לערבב עם הגבינה זעתר, פפריקה, אורגנו, צ’ילי חריף, שום, בצל ירוק, בזיליקום או כל תבלין אחר שעולה על דעתכם.
מצרכים:
הוראות הכנה:
אפשר לתבל את הגבינה לפני הכנסתה לצנצנת ולמקרר.
ניתן ליצור עיגולים מהגבינה ולהניח בצנצנת עם שמן זית, או לערבב אותה עם זעתר, פפריקה, אורגנו, צ’ילי חריף, שום, בצל ירוק, בזיליקום או כל תבלין אחר שעולה על דעתכם.
מצרכים:
הוראות הכנה: