מוצרי קוסמטיקה טבעית ושמנים אתרים ב-20% הנחה מוצרי חורף - הסדרה הסינית, פנדה וברא מגן ב-20% הנחה עולם הפטריות של ברא צמחים

הניקוי השלם, תוכנית שלושת השלבים, יום 5

יום 5

שלום! כמעט עבר שבוע מתחילת התהליך, ואנו נמצאים לפני סוף השבוע.

לכל אחד הקצב שלו והזמן שלו. עשו את התהליך שלכם באופן אישי מבלי להשוות לאחרים.

מניסיוני עם מטופלים רבים ובפרט בתקופות ניקוי, סוף השבוע מהווה אתגר. במהלך השבוע אנחנו נמצאים בשגרת תזונה ובסוף השבוע יוצאים ממנה – ארוחות משפחתיות, אירועים ותחושת “חופש” לצד שהייה בבית, קרוב למטבח. לכן, לעיתים התזונה במהלך סוף השבוע משתנה.

חופש אינו אומר פריקת עול. חופש אמיתי הוא בחירה מודעת, שקולה ובעיקר הזדמנות להתקדם. המשמעות של חופש היא לא לזלול כאילו הדבר אינו משפיע עלינו. זהו חופש מדומה וזמני; תזונה שאינה מטיבה עמנו תשפיע על בריאותנו בהמשך. חופש אמיתי הוא החופש לעשות שיקול אישי ועמוק, לדעת להסתכל פנימה לראות מה גופנו מבקש. להיות מסוגלים לבחור את הטוב ביותר עבורנו מבלי להיות מושפעים מהסביבה. כאשר אנו כנים עם עצמנו ויודעים כי אנחנו בוחרים את מה שהכי מתאים לנו עכשיו ובהמשך חיינו – זהו חופש אמיתי. חופש הוא הזכות להיות בריאים, רעננים, מלאי מרץ ורצון, מלאי תשוקה לעשייה וחדווה לחיים.

סוף שבוע הוא זמן מושלם לעשות טוב לגוף וטוב לניקוי – עיסוי, עיסוי עצמי, אמבט מלחים, סאונה, תנועה – פעילות גופנית ו… מנוחה.

זכרו זאת בסופ”ש, כאשר אתם עומדים מול פיתויים תזונתיים שונים!

 

על הפרק: מתכונים לקראת סופ”ש:

  • זרעי צ’יה – מזון מלכים מפרו!
  • קינוח מזרעי צ’יה
  • מרק שומר ואבוקדו קר, מרק אבוקדו מקסיקני, מרק סופר-ירוק
  • תבשיל ירקות בסגנון הודי

לקראת סוף השבוע, מצרף גם סרט המדבר על תזונה: הסרט נקרא Hungry for change (רעבים לשינוי). סרט מרתק על עולם התזונה, מיצים, סוכר ועוד…

שימו לב – הסרט ישלח אליכם במייל נפרד דרך ג’מבו מייל jumbo mail – שימו לב לכך בתיבת הדואר האלקטרוני שלכם.

להורדה: http://www.videolan.org/vlc/index.he.html (לחצו על הקישור ועקבו אחרי ההנחיות).

זרעי צ'יה

 

תבשיל ירקות בתיבול הודי

מצרכים:

  • חצי כוס שעועית טרייה ירוקה חתוכה דק (או קפואה)
  • חצי עד שליש כרובית קטנה
  • 3-4 גזרים חתוכים לקוביות
  • קישוא או זוקיני חתוך לטבעות
  • 1 כוס פרחי ברוקולי

הכנת הירקות: 

  1. מרתיחים שתי כוסות מים בסיר עם כפית מלח.
  2. מוסיפים את השעועית והגזר ומבשלים כ-5 דקות, מויפים את הזוקיני (או הקישוא) ולבשל כ-5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את הכרובית והדלעת ומבשלים כ-5 דקות נוספות. לבסוף, מוסיפים את הברוקולי.

הכנת הרוטב:

  1. מחממים סיר כבד או ווק, מוסיפים 3 כפות שמן ואת הבצל ומביאים להשחמה. לאחר מכן, מוסיפים 3 עלי דפנה, חצי מקל קינמון, כפית זרעי כמון, שום, ג’ינג’ר, כפית זרעי כוסברה, רבע כוס מים.
  2. מבשלים 5 דקות ומועכים מעט, מוסיפים חצי כוס מים רותחים, כפית כורכום, רבע כפית צ’ילי, 3/4 כפית גראם מאסאלה (אפשר להשתמש בחוויג’ למרק או באבקת קארי) וכפית מלח.
  3. מבשלים כ-5 דקות נוספות ומוציאים את עלי הדפנה והקינמון.

לפני ההגשה:
מוסיפים את הירקות המסוננים, מערבבים, מבשלים ביחד דקה-שתיים, מכבים האש ונותנים להתקרר כ-5 דקות. מומלץ להוסיף בתום הבישול כוסברה טריה קצוצה. מתאים להגשה על מצע של אורז או קינואה.

 

מרק סופר-ירוק וסופר-מנקה

מצרכים (3-2 מנות):

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כרישה קצוצה
  • 3 שיני שום קצוצים
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 ברוקולי שלם חתוך או מפורק
  • 1 חופן של עלי קייל או מנגולד
  • 2 כוסות מים או ציר ירקות (עדיף ציר ירקות…)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 קופסת חלב קוקוס אורגני (להשיג בחנויות טבע)
  • 1/4 כפית מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות מיץ לימון ושמרי בירה להגשה

 

הוראות הכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר. מטגנים את הבצל, הכרישה, הסלרי והשום ומערבבים היטב עד שהבצל נעשה שקוף.
  2. מוסיפים ברוקולי וקייל / מנגולד וממשיכים לערבב כ-5 דקות נוספות (על אש בינונית).
  3. מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות.
  4. מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים אותו, מחזירים לסיר הבישול ומוסיפים תיבול על פי הטעם.
  5. מוסיפים את הלימון, את שמרי הבירה וכוסברה קצוצה / פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.

 

מרק אבוקדו בסגנון מקסיקני

מרק ירוק

מצרכים (4 מנות):

  • 1 בצל קצוץ
  • 3 גבעולי סלרי
  • 2 אבוקדו
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 3-4 כוסות מים או ציר ירקות
  • 1 מיץ מלימון
  • 1 כף גרידה של קליפת לימון
  • 1/2 כוס חלב שקדים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1 שן שום כתושה
  • פלפל שחור / צ’ילי חריף לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

  1. מאדים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב.
  2. מניחים כל המצרכים במעבד מזון וטוחנים היטב עד שהמרקם אחיד.
  3. מתקנים את התיבול. מגישים עם עלי פטרוזיליה. טעים קר או חם!

 

מרק שומר ואבוקדו קר

מצרכים:

  • 1.5 כוס של שומר קצוץ
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 אבוקדו
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כפית מלח
  • גבעול קטן של בצל ירוק
  • פלפל שחור / צ’ילי חריף לפי הטעם
  • 2 קוביות קרח

 

הוראות הכנה:

  1. מניחים הכל במעבד מזון, טוחנים היטב עד שהמרקם אחיד.
  2. מתקנים תיבול ומגישים עם עלי פטרוזיליה.

 

זרעי צ’יה

  • מקורם של זרעי הצ’יה מפרו והם מהמזונות העשירים ביותר!
  • זרעים תמימים אלו מכילים כמות גדולה של חומרים תזונתיים חיוניים. הם עשירים במינרלים כמו סידן, מגנזיום, נחושת, אבץ, מנגן, סיליקה, ברזל ואשלגן. עשירים בוויטמינים כמו A, B, E, D, בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3, עשירים בחומצות אמינו (חלבון) ובסיבים תזונתיים.
  • זרעי צ’יה עשירים בחומר הנקרא מוצילאג. זהו רב-סוכר, שבמגע עם מים יוצר מעין ג’ל שתורם להסדרת פעילות העיכול. הוא גם עוזר לווסת רמות גבוהות של חומצת קיבה ומקל על צרבות, ומגן על רקמת מערכת העיכול במצבים של דלקתיות. 
  • משתמשים בזרעי צ’יה לאיזון רמות הכולסטרול, השומנים והסוכר בדם וכן להורדת לחץ הדם. הם נחשבים לנוגדי דלקת ומעודדים את פעולות הניקוי בגוף.      
  • אפשר להוסיף זרעי צ’יה בקלות למזונות שונים: דייסות, שייקים או להכין מהם קינוחים.

 

מעדן צ’יה

מצרכים:

  • 2 כפות גדושות של צ’יה
  • 1 כוס חלב שקדים
  • קינמון עפ”י הטעם
  • תמצית וניל כ-5 טיפות (עפ”י הטעם)
  • תפוח חתוך
  • להמתקה – סטיביה

הוראות ההכנה:

  1. מערבבים היטב את הצ’יה עם הנוזל בצנצנת קטנה וממתינים כ-10 דק’.
  2. מערבבים היטב את שאר המצרכים לתוך הצנצנת. מניחים במקרר לשעה לפחות לפני הגשה.

 

מעדן צ’יה #2

מצרכים:

  • 2 כפות גדושות של צ’יה
  • 1 כוס חלב שקדים
  • כפית שטוחה של אבקת חרובים 
  • תמצית וניל
  • שבבי קוקוס / פצפוצי אורז תפוח
  • כף גוג’י ברי מושרה במים
  • חצי כפית של שמן קוקוס
  • להמתקה – סטיביה

אופן ההכנה:

  1. מערבים היטב את הצ’יה עם הנוזל בצנצנת קטנה וממתינים כ-10 דק’.
  2. מערבבים היטב את שאר המצרכים לתוך הצנצנת. מומלץ להניח במקרר לשעה לפחות לפני ההגשה.

 

מעדן צ’יה #3

מצרכים:

  • 2 כפות גדושות של צ’יה
  • 1 כוס חלב שקדים
  • רבע כוס של פירות יער קפואים
  • תמצית וניל
  • שבבי שקדים טחונים  / גוג’י ברי מושרה במים
  • כף של ממרח שקדימון שקדיה 

אופן ההכנה:

  1. מערבים היטב את הצ’יה עם הנוזל בצנצנת קטנה וממתינים כ-10 דק’.
  2. מערבבים היטב את שאר המצרכים לתוך הצנצנת. מומלץ להניח במקרר לשעה לפחות לפני ההגשה.