מוצרים נבחרים מסדרת העיכול ב-20% הנחה משלוח חינם בהזמנה מעל 200 ש"ח

חנוכה ללא צרבת

מאת: ליהי יוסף , נטורפתית ברא צמחים

ברא בקצרה: חשוב לדעת

מאכלי החג השומניים והמטוגנים עלולים לגרום לצרבת, אך ניתן למנוע אותה בעזרת תזונה מאוזנת, אכילה נכונה ושימוש בצמחי מרפא כמו ליקוריץ, אלוורה וקמומיל, המסייעים בהרגעת הקיבה והפחתת תחושת השריפה.

להדליק נרות, לא את הוושט: טיפים לחנוכה ללא צרבת

חג החנוכה כבר כאן וכולנו מכירים את מהלך האירועים החגיגיים: מתכנסים להדלקת נרות עם משפחה או חברים, מתענגים על מטעמי החג המטוגנים והאהובים, נהנים מהאווירה החגיגית, עד שלפתע מופיעה אורחת לא רצויה – הצרבת. אותה תחושת שריפה שמופיעה ללא הודעה מוקדמת, מיד אחרי שסיימנו לאכול עוד סופגנייה או לביבה.

הגורמים העיקריים לצרבת כוללים אכילת מאכלים שומניים, מטוגנים, חומציים, צריכה מוגברת של אלכוהול וקפאין, ועישון. כל אלה עלולים להחליש את הסוגר התחתון של הוושט, המהווה חוצץ בין הקיבה לוושט, מה שיגרום לחומציות הקיבה לטפס מעלה ולגרום לתחושת השרפה והכאב האופיינית לצרבת.

אז איך מתמודדים עם המפגש הלא כל כך חגיגי עם הצרבת וממשיכים ליהנות מהחג בלי כאבים? הנה כמה טיפים שיעשו את ההבדל:

  1. אכלו מנות קטנות לאורך היום ואל תעמיסו על הקיבה בבת אחת
  2. הימנעו משכיבה מיד לאחר הארוחה
  3. הרבו בשתיית מים וחליטות צמחים לאורך כל היום ובין הארוחות
  4. שלבו מזונות בסיסיים כמו אגוזים ושקדים, בננות, ירקות ירוקים וירקות כתומים
  5. נשמו עמוק! נשימה איטית ועמוקה תסייע בהורדת הלחץ על הקיבה
  6. הימנעו מהגורמים שעשויים להוביל להופעת הצרבת או להחמרתה
  7. זהו את המאכלים שגורמים לכם לצרבת והשתדלו להימנע מהם


מעבר לטיפים אלה, ישנם גם צמחי מרפא שיכולים לסייע בהפחתת תחושת השריפה והכאב, כך שתוכלו להמשיך את החג בהנאה ובתחושת נינוחות
:

ליקוריץ (שוש קרח)- ידוע ביכולתו להקל על מערכת העיכול. הוא מסייע בהגנה על רירית הקיבה, מעודד ייצור ריר מגן, מפחית דלקת בקיבה ומונע את העלייה של חומציות הקיבה לוושט.

אלוורה- הג'ל המופק מחלקו הפנימי של עלה האלוורה ידוע בזכות סגולותיו הרפואיות והמרגיעות, במיוחד בהקשר של בעיות עיכול. הוא עוזר להקל על דלקת בקיבה, משפר את תהליכי העיכול ומפחית את תחושת השריפה שנגרמת מצרבת.

ג'ל האלוורה

פיליפנדולה- צמח פחות מוכר אך בעל סגולות מצוינות בהקשר של מערכת העיכול, מפחית דלקת, משפר עיכול ומפחית את תחושת הצרבת על ידי איזון החומציות בקיבה. ניתן להכין חליטה מהעלים והפרחים של הפיליפנדולה לאחר הארוחה כדי להקל על תחושת השריפה ולהשיב את האיזון למערכת העיכול.

קמומיל- צמח ארומטי בעל תכונות אנטי-דלקתיות ומרגיעות, עוזר להקל על בעיות עיכול שונות, כולל צרבת. הקמומיל מפחית את הדלקת ומגן על ריריות הקיבה, מה שמפחית את תחושת השריפה ומקל על העיכול. שתיית חליטת קמומיל לאחר הארוחה יכולה לסייע בהפחתת הצרבת ובשיפור תהליך העיכול.

פרחי קמומיל

אולמוס (בוקיצה חלקה)- מכיל סיבים אשר במגע עם מים הופכים לחומר במרקם צמיגי ורירי, שמסייע ביצירת שכבת מגן על ריריות הקיבה, מה שיכול להקל על תסמינים של צרבת. השכבה המגנה עוזרת להפחית את החומציות בקיבה, לשפר את תפקוד מערכת העיכול ולהפחית את הגירוי והכאב שנגרמים מצרבת.

חנוכה הוא חג של נסים, אור ושמחה – ואין סיבה שהצרבת תעיב על החגיגה. לפני שאתם יוצאים לחגוג הכינו לעצמכם "ערכת חירום" קטנה: בקבוק מים, חליטת צמחים (אפשר להכין מראש בתרמוס) ועם קצת תשומת לב לכמויות והקשבה לגוף, תוכלו ליהנות מכל הטוב שיש לחג להציע – בלי לשלם על זה אחר כך. חג שמח ובתיאבון

המידע אינו מהווה המלצה או הוראה או דרך לטיפול רפואי. בכל מקרה של בעיה רפואית יש להיוועץ ברופא המטפל.

מוצרים שיכולים לעניין אותך

התחברות לאתר

או

הרשמה לאתר

או