מוצרי קוסמטיקה טבעית ושמנים אתרים ב-20% הנחה בקניית שלושה מוצרים מקטגוריות הסופר פוד קבלו אבקת לוקומה במתנה מוצרי חורף - הסדרה הסינית, פנדה וברא מגן ב-20% הנחה עולם הפטריות של ברא צמחים

יש טעם: מתכונים טעימים וקלים בתהליך ניקוי

לתזונה יש חלק משמעותי בתהליך הניקוי. כאשר אנו מתחילים בתהליך זה, אנחנו נאלצים לעבור, לפחות באופן זמני, לתזונה שעשויה להיראות חד-גונית ואפילו משעממת. הדבר עלול לגרום לתסכול, ולפעמים אפילו פוגע באיכות הניקוי. כמו שאומרים, “השעמום הוא אבי כל החטאים…” אבל זה לא חייב להיות כך! המטרה היא לא סיגוף ועינוי כי אם ניקוי והבראה. הרי אנחנו לא רוצים לסבול בתהליך, אחרת נתקשה מאוד לבצע אותו.  

 

מאת: יגאל קוטין ND, נטורופת, מטפל איורוודי והרבליסט קליני

 

מתכונים לתהליך ניקוי

 

 

אמנם במהלך הניקוי אנחנו מתחייבים להתמקד במזונות התורמים לניקוי, אך אין זה אומר שאי אפשר לעשות מהם חגיגה לעיניים ולחיך, וליהנות משפע ומגוון טעמים.

בין המזונות האסתטיים והטעימים שניתן ליהנות מהם בתהליך הניקוי נמצאים דפי האורז. מדובר במזון שהוא בד ציור לצבעים ולטעמים, הזדמנות ליצירה אומנותית במטבח וכייף גדול בחוויית ההכנה. אפשר ומומלץ “להשתולל”, להתנסות ולמלא אותם במגוון מטעמים.  

 

מתכון לדפי אורז מגולגלים

רעיונות:

  • דפי אורז עם תבשיל מתובל של עדשים כתומות
  • דפי אורז עם אבוקדו וירקות
  • דפי אורז עם נבטים, ירקות ובוטנים

מרכיבים:

  • 1 חבילת דפי אורז
  • 1 אבוקדו חתוך לרצועות
  • בצל ירוק חתוך לרצועות
  • 1 צרור כוסברה
  • 1/2 פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות
  • 1/2 מלפפון חתוך לרצועות
  • 1 גזר חתוך לרצועות
  • נבטי חמנייה
  • נבטי אלפלפה
  • שקדים גרוסים גס

רוטב לדפי אורז:

  • 1/2 רוטב סויה אורגני ללא חיטה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כף שמן זית
  • קמצוץ אבקת צ’ילי
  • 1/4 כוס קשיו טבעי (לא קלוי) מושרה לשעתיים
  • 1 תמר
  • קמצוץ מלח
  • הכניסו את כל המרכיבים למעבד מזון עד לקבלת ממרח / רוטב

עדשים כתומות למילוי דפי אורז:

  • כ-500 גרם עדשים כתומות מבושלות עד לריכוך מלא
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג’ינג’ר טרי כתוש
  • 1/2 פלפל צ’ילי מנוקה מגרעינים, קצוץ
  • 1 כפית אבקת כמון
  • 1 כפית אבקת זרעי כוסברה
  • כורכום, קינמון, הל טחון
  • מלח גס (רצוי מלח ים), פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/2 צרור קטן של כוסברה קצוצה
  • שמן זית

אופן הכנת העדשים:

מאדים שום, ג’ינג’ר, צ’ילי, זרעי כמון וזרעי כוסברה בשמן תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את העדשים המבושלות ומתבלים בכורכום, מעט קינמון, הל, מלח ופלפל. מערבבים היטב כדקה נוספת, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הכוסברה הטרייה, מערבבים ומסירים מהאש.

מניחים את העדשים במקרר עד להכנה.

אופן הכנת דפי אורז:

  • השרו עלה אורז בקערת מים חמימים למשך מספר שניות, עד שהוא מתרכך (אבל לא סמרטוטי) והניחו על משטח העבודה.
  • הניחו כף גדושה של תבשיל העדשים בשליש התחתון של העלה ועליה מספר עלי כוסברה טריים (אפשר גם גבעול כוסברה שלם) או ירקות שונים. קפלו את הפאה התחתונה כלפי מעלה, קפלו פנימה את הצד הימני והשמאלי של העלה וגלגלו לרול.

הגשה:

  • חתכו את דפי האורז לשתיים, סדרו אותם בעדינות על גבי מגש.
  • הניחו את הרוטב בקעריות או הזליפו על גבי דפי האורז.
  • קשטו את המגש בבצל ירוק, שבבי שקדים ומעט נבטי חמנייה.

 

מטבלים / ממרחים לניקוי רעלים 

אחד הפתרונות היצירתיים לתזונה בזמן ניקוי רעלים הוא פריכיות האורז –  תחליף נהדר ללחם בזמן זה.

אבל מה אפשר למרוח על הפריכית? הורדנו את הטחינה, הורדנו גבינות…

לפניכם מתכונים למגוון ממרחים נהדרים:

 

ממרח ירוק

מרכיבים:

  • 1 כוס אגוזי קשיו מושרים
  • 1/3 כוס מים
  • 2 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור כוסברה
  • 6 שיני שום
  • 1 עגבנייה קטנה
  • 1 בצל סגול
  • 1.5 כף קארי
  • כף מלח
  • 8 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מספר עלי נענע

 

אופן ההכנה: 

  • השרו את אגוזי הקשיו ל-3 שעות לפחות.
  • הכניסו את כל הרכיבים לבלנדר. כדאי להפריד את העלים מהגבעולים ולהכניס את הגבעולים חתוכים אל הבלנדר.
  • טחנו עד לקבל מרקם חלק.
  • הוסיפו מוסיפים מים לפי הטעם והמרקם הרצויים: מתחילים משליש כוס ועולים בהדרגה.
  • טעמו ותקנו תיבול.

 

ממרח אדממה ואגוזי מלך

מרכיבים:

  • 2 כוסות אדממה קלופה ומופשרת
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 כוס עלי נענע
  • 2 בצל ירוק
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 5 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  • ערבלו הכל ביחד במעבד המזון, טחנו עד לקבלת מרקם אחיד.
  • תקנו תיבול.
  • הגישו בקעריות, קשטו בעלי כוסברה או ירק אחר.