מוצרים נבחרים מסדרת העיכול ב-20% הנחה משלוח חינם בהזמנה מעל 200 ש"ח

פאי תפוחים עם פרג ואבקת מאייטקה

מאת: מורן פלד טבלוביץ , נטורופתית ורואו-פוד שף

לכבוד חג פורים ויום הפאי, קבלו המתכון מתאים לשתי מנות פאי יפות


*חומרים לבסיס הפאי*:
חצי כוס אגוזי מלך
2 כפות פרג
3 תמרים מגולענים
2 כפיות אבקת מאיטקה

*לשכבה השנייה* :
1 תפוח בינוני, קלוף ומגולען, חתוך לקוביות
1 כפית סירופ מייפל (אופציונאלי)
שמינית כפית קינמון
רבע כפית תמצית וניל
מיץ מלימון אחד

*לקרם קשיו* :
שליש כוס קשיו מושרה במים (למינימום 3 שעות או לילה)
1-2 כפות מים (או יותר לפי הצורך)
כפית סירופ מייפל טבעי
1/4 כפית תמצית וניל
מיץ חצי לימון

*הכנת הבסיס* :
טוחנים את התמרים במעבד מזון עד לתערובת דביקה.

מוסיפים את האגוזים, הפרג, שמן הקוקוס ואבקת מאיטקה ומעבדים עד שהתערובת מתחברת.

מעבירים את התערובת לתוך תבנית קטנה (או קערה אישית), משטחים ומדחסים היטב את התערובת, עד שהבסיס יציב ושטוח ומניחים במקרר.

*הכנת השכבה השנייה* :
מערבבים את פרוסות התפוח עם מיץ הלימון, סירופ המייפל, הקינמון ותמצית הווניל.

( *הערה חשובה* :
המתכון הוא מתכון נא, וכשהתפוחים נשארים טריים, הם מגירים נוזלים, במידה ותרצו-ישנה אפשרות לבשל את התערובת עד לריכוך ולאחר מכן לסנן עם מסננת להגרת כל הנוזלים)

מניחים את התערובת על הבסיס ומפזרים בצורה אחידה.

*להכנת קרם הקשיו* :
טוחנים את הקשיו המושרה עם מים, סירופ המייפל, הפרג, תמצית הווניל ומיץ הלימון בבלנדר עד שמתקבל קרם חלק וקרמי.

מניחים את הקרם מעל שכבת התפוחים ומפזרים בצורה אחידה.

מכסים את הפאי בניילון נצמד ומניחים במקרר לפחות שעה אחת להתייצבות.
ניתן להשאיר את הפאי במקרר למשך לילה.

בתיאבון וחג שמח!!!

התחברות לאתר

או

הרשמה לאתר

או