קנה ב 250 ₪ שלם 200 ₪ על כל מוצרי האתר עולם הפטריות של ברא צמחים

5 תגליות מחקריות חדשניות על כורכומין

הוא אינו תרופה, אלא הרכיב הפעיל העיקרי בשורש הכורכום, ובשנים האחרונות הוא נחקר רבות בנוגע לפוטנציאל השפעותיו הבריאותיות על האדם. לפניכם סקירה של כיווני מחקר חדשניים ומרתקים על הכורכומין:

 

כורכומין ומצב הרוח

מחקרים ראשוניים מראים כי כורכומין עשוי לסייע במצבי דיכאון: במחקר פיילוט, לנטילת כורכומין למשך 6 שבועות היתה השפעה דומה לזו של פרוזאק, והשפעה טובה יותר בנטילה משולבת עם פרוזאק. כיצד הוא פועל? כורכומין ככל הנראה מעלה את הרמות של רכיב בשם ,BDNF שקשור לבריאות המוח, ושל המוליכים העצביים סרוטונין ודופמין. מנגנוני השפעתו המשוערים של הכורכומין על המוח עדיין נחקרים.

כורכומין ובריאות המוח

ידוע כי דלקת ונזקים מתהליכי חמצון קשורים להתפתחות מחלת אלצהיימר, וכורכומין הוא רכיב נוגד חמצון ודלקת הפועל במנגנונים משולבים. כעת, מחקרים ראשוניים מצביעים על פוטנציאל חשוב נוסף של כורכומין: לגרום למערכת החיסון לפנות משקעים של חלבון במוח המעורב בהיווצרות מחלת אלצהיימר, ותחום מרתק זה נמצא בשלבי מחקר.

כורכומין ובריאות הלב

מחקרים גילו כי לכורכומין פוטנציאל לשפר את התפקוד של הרקמה הפנימית בכלי הדם במנגנונים נוגדי חמצון ודלקת הקשורים לבריאות הלב, וזאת בנוסף לפוטנציאל השפעה הדומה למנגנון של התרופה ליפיטור. זהו בהחלט כיוון מחקרי חשוב ומעניין שממשיך להתפתח.

כורכומין ובריאות המפרקים

דלקות מפרקים נפוצות מאוד בעולם, ומחקרים מצביעים על פוטנציאל השפעתו של הכורכומין על בריאות המפרקים. במחקר פיילוט בהשתתפות אנשים הסובלים מדלקת פרקים שגרונית, כורכומין התגלה כיעיל יותר מהתרופה נוגדת הדלקת וולטרן בהקלה על כאב, ונטילתו סייעה להוריד את מדדי התקדמות המחלה. החוקרים ציינו כי התוצאות הראשוניות נראות מבטיחות.

כורכומין ואנטי-אייג’ינג

אם כורכומין אכן יתגלה מחקרית כמסייע למניעה ולטיפול במחלות כרוניות, כגון מחלות לב ואלצהיימר, יתכן שאף יש לו פוטנציאל להאט תהליכי הזדקנות. זאת מעצם היותו נוגד חמצון עוצמתי שעשוי להגן על הדנ”א בתאים, למנוע עקה חמצונית בגוף ולהאט או למנוע תהליכי דלקת הקשורים להזדקנות מוקדמת. אין ספק כי זהו אחד מהתחומים המרתקים ביותר שנחקרים כעת.