עקב עומס הזמנות על האתר, ייתכנו עיכובים בזמני המשלוח קונים ב 400 ש"ח ומקבלים במתנה 100 ש"ח בהתאם לתקנון תוכן לחיזוק הגוף והנפש מהיום קונים יותר משלמים פחות, הנחת כמות על מגוון מוצרים נבחרים באתר

6 טיפים טבעיים לצום קל: איך להקל על יום כיפור בעזרת צמחי מרפא

צום יום כיפור יכול להיות אתגר לגוף ולנפש. בצום אנו מונעים מהגוף מזון ונוזלים למשך יממה שלמה, דבר שעלול לגרום להתייבשות ותופעות לוואי כגון: כאבי ראש, סחרחורת וחולשה, אבל יש ביכולתנו להפוך את הצום לנסבל יותר על ידי הכנה נכונה של הגוף. קבלו 6 טיפים שיעזרו לכם לעבור את הצום בקלות ובבריאות:
  1. הכנה לפני הצום – להיפרד מהקפה בעזרת צמחים :

    מספר ימים לפני הצום, התחילו להחליף את הקפה בחליטות צמחים כמו תה ירוק, קמומיל או מליסה. לקמומיל השפעה מרגיעה, משככת כאב ונוגדת דלקת ולכן הוא משמש חלק חשוב בטיפול בתופעות הקשורות למערכת העצבים ומערכת העיכול. לקמומיל ישנה גם השפעה על מחזורי השינה והערות. ביום, הקמומיל מרומם ומעורר אנרגיה והתחדשות ובלילה, מרגיע, מגן, עוטף ומסייע בשחרור עדין של אחיזת הגוף והנפש. המליסה גם היא ידועה כטוניק למערכת העצבים, כמרגיעה במצבי אי-שקט וקשיי שינה וכמשככת כאב.

  2. שתיה נכונה

    בימים שלפני הצום ובמיוחד ביום הצום שתו לפחות 8-10 כוסות מים ביום. כמו כן, מומלץ להימנע ממזונות עתירי מלח כגון חטיפים או מזונות מעובדים. כך נגיע לצום רוויים בנוזלים ולא מיובשים.

  3. תזונה מאוזנת ביום הצום ובארוחה מפסקת:

    יש נטייה לאכול לפני הצום ארוחה גדולה מאוד כדי שלא נהיה רעבים ביום של הצום. זוהי טעות נפוצה שגורמת בעיקר לחוסר נוחות ונפיחות בטנית. במקום זאת מומלץ לאכול צלחת מאוזנת עם כל אבות המזון עד שאני מרגישים מסופקים:

    • פחמימות מורכבות:  העדיפו מזונות כמו קינואה, כוסמת ואורז מלא. אלה מתפרקים לאט ומספקים אנרגיה לאורך זמן.
    • חלבונים: שלבו מקורות חלבון כמו טופו, דגים, עדשים, או ביצים בארוחות. חלבון מגביר תחושת שובע.
    • שומנים בריאים:  הוסיפו אבוקדו, אגוזים וזרעי צ’יה לתפריט. שומנים אלה תומכים בתחושת שובע ובתפקוד המוח.
    • ירקות: הרבו בירקות ירוקים עליים כמו תרד וקייל. הם עשירים בוויטמינים ומינרלים חיוניים.

  4. מלאו את מאגרי האנרגיה

    ביום הצום הגוף שלנו נמצא במצב של חוסר אנרגיה, לכן כדאי להוסיף למזון שלנו ויטמינים ומינרלים. ניתן לשלב למשל בסלטים, ביוגורטים, בתבשילים ובשייקים ירוקים את אצת הספירולינה, העשירה בחלבונים, חומצות אמינו, ויטמינים, נוגדי חמצון וחומצות שומן חיוניות. היא תורמת לחיזוק הגוף והכנתו לצום. הספירולינה תסייע לספק לגוף הגנה על ידי תמיכה בפעילות התקינה של מערכת החיסון, איזון רמות השומנים בדם, והיא אף עשויה למנוע מצבי חולשה, עייפות, תשישות פיזית וסחרחורות המאפיינים את הצום.

  5. במהלך הצום – הקלה על תסמינים:

    • טכניקות נשימה: תרגלו נשימות עמוקות להרגעה ומיקוד.
    • הליכה קלה: צאו להליכה קצרה לשיפור זרימת הדם ומצב הרוח.
    • מדיטציה או תפילה: הקדישו זמן לחיבור רוחני ומנטלי.

  6. שבירת הצום – חזרה הדרגתית לאכילה:

    מומלץ לחזור לאכילה רגילה בהדרגה ובמתינות.
    את הצום מומלץ “לשבור” עם כוס מים, או עם שתייה של חליטת צמחים, דוגמת קמומיל, לואיזה, זרעי שומר, זרעי אניס, מליסה, לבנדר, זוטה לבנה וג’ינג’ר. מומלץ להמתיק עם כפית דבש. החליטה תרגיע את הבטן, תחמם את הגוף ותתחיל להחזיר אותו לפעילות הרגילה. את החליטה מומלץ לשתות יחד עם תמר או עם פרי אחר.
    כחצי שעה עד שעה לאחר סוף הצום ניתן לאכול ארוחה קלה המכילה ירקות מבושלים, פחמימה וחלבון כמו מרק עוף עם ירקות. אכלו לאט עד שאתם מרגישים מסופקים. זכרו שאכילת יתר בשבירת הצום, עלולה לגרום לנו לכאבי בטן ובחילות.
    הכנה נכונה והקשבה לגוף הם המפתח לצום קל ובריא. השתמשו בטיפים אלו להתאים את הצום לצרכים האישיים שלכם, ותמיד היו קשובים לאיתותי הגוף.

מוצרים שיכולים לעניין אותך

התחברות לאתר

או

הרשמה לאתר

או