אגוז שחור | Juglans Nigra - bara

אגוז שחור | Juglans Nigra

משפחה: אגוזיים – Juglandaceae.

 

שמות נוספים: Black Walnut.

 

חלק בשימוש: קליפת הפרי הטרייה – Green hull.

 

רקע כללי ושימוש מסורתי: מקורו של האגוז השחור מרפואת האינדיאנים של צפון אמריקה. לפני מאות שנים נהגו להשתמש בחלקי הצמח השונים: קליפות, עלים והאגוז עצמו. השימוש היה מגוון – הרחקת יתושים, מחלות עור, דיזנטריה, תולעים, חום גבוה, כאבי שיניים, דיפתריה, הכשות נחש, פגיעה כלייתית ועוד.

במחקרים המערביים נמצא כי החומר הפעיל בשם Juglone שנותן לאגוז את טעמו וצבעו הייחודי, מעכב גדילה של חיידקים ופטריות ומצבי דלקת בריריות הגוף השונות.

 

רכיבים עיקריים:

Tannins, Naphthoquinone, Flavonoids.

 

תכונות רפואיות עיקריות:

  • Anthelmintic- פעילות נוגדת תולעים. 
  • Antiparasitic- פעילות נוגדת פרזיטים. 
  • Depurative- פינוי רעלים.
     

התוויות ושימושים עיקריים:

  • תולעי מעיים (תולעים עגולות). 
  • שלשולים (זיהומיים).
  • פריחות עוריות – הרפס, אקזמה, פסוריאזיס.
     

התוויות נגד ואזהרות:

  • הריון: מוטב להימנע.
  • הנקה: מוטב להימנע.

 

מינונים מומלצים:

  • טינקטורה 1:3: 10-40 מ"ל לשבוע, כחלק מפורמולה.
  • תמצית יבשה סטנדרטית: 500- 1500 מ"ג ליום.
  • צמח יבש: 5-20 גרם ליום.

קיים במוצרים

לא נמצאו מוצרים רלוונטיים