קנה ב 250 ₪ שלם 200 ₪ על כל מוצרי האתר עולם הפטריות של ברא צמחים

ALT | Alanine transaminase | אלאנין טראנסאמינאז | אנזימי כבד, בדיקות דם

ALT ,Alanine transaminase, הוא אנזים הנמצא בעיקר בכבד, מעט בכליות, בלב ובשרירים. אנזים זה מעורב בחילוף החומרים של חומצת האמינו אלאנין (המרכיבה חלבונים). ידוע גם בשם נוסף:
Serum Glutamic Pyruvic Transaminase – SGPT

בדיקה זו משמשת כחלק מקבוצת בדיקות להערכת תפקודי הכבד. הבדיקה נועדה להעריך את כמות אנזים הכבד ALT בדם המשתנה כאשר ישנו נזק לכבד, משמשת להערכת יעילות טיפול במחלות כבד ולהתאמת התרופות המתאימות. הבדיקה מתבצעת כאשר ישנם תסמינים המעלים חשש להפרעה, כגון: צהבת (גוון צהבהב בעור ובלובן העין), שתן כהה, בחילות, הקאות, נפיחות בבטן, עליה בלתי שגרתית במשקל וכאבי בטן. מקובל לבצע בדיקה של ALT כאשר יש חשש שהנבדק נחשף לנגיפי דלקת כבד, כשהנבדק שותה כמויות גדולות של אלכוהול, כאשר יש לנבדק היסטוריה משפחתית של מחלות כבד וכאשר הנבדק נוטל תרופות המסבות נזק לכבד. בדיקת ALT תוזמן, לעיתים, כאשר לנבדק ישנם גם תסמינים קלים, כגון: עייפות או ירידה בחיוניות כדי לשלול או לאשש קיומה של מחלת כבד כרונית.

 

ערכים תקינים:
עד 35 יח’ בינלאומיות לליטר.

 

משמעות ערכים גבוהים:
עלולים להצביע על מחלת כבד. רמות גבוהות מאוד של ALT (יותר מפי 10 מהגבול העליון של הנורמה) מצביעות, בדרך כלל, על קיומה של דלקת כבד חמורה כתוצאה מזיהום נגיפי. בעת דלקת כזו, רמות האנזים נותרות גבוהות במשך כחודש עד חודשיים, אך עלולות להישאר גבוהות גם 6 חודשים עד שתחזורנה לתקנן. בדלקת כבד כרונית בדרך כלל רמות ALT אינן כה גבוהות (רק עד פי 4 מהגבול העליון של הנורמה, ברוב המקרים). במחלות כבד אחרות, ובמיוחד כאשר דרכי המרה חסומות (אבני מרה או גידול סרטני) רמות ALT קרובות לנורמה ובדיקות של אנזימי כבד אחרים יצביעו על קיומה של הבעיה. זריקות לשריר, פעילות גופנית מוגזמת, שימוש במספר תרופות מרשם או השלמות תזונתיות שונות עלולים גם הם לעלות את רמות ALT בדם.

 

**יש לפנות אל הרופא המטפל ולדון עמו בתוצאות שהתקבלו. משמעות התוצאות תלויה בסיבות בגינן הופנה המטופל לביצוע בדיקה זו**

הכתוב מסתמך על גישות הרבליסטיות ונטורופתיות מסורתיות. למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות והנוטלים תרופות מרשם – יש להיוועץ ברופא לפני השימוש. המונח 'צמחי מרפא' מתייחס להגדרה המקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.

המידע הינו מידע כללי על צמחים בודדים ולא נבדקו המוצרים של ברא צמחים