דלורית צלויה עם סמבוק שחור, קמבוצ'ה, לוונדר וקרם דלורית – מתוך מתכוני השף
ניסיתם כבר צ'יפס דלורית עם בזיקה של סמבוק שחור של ברא צמחים מעל? השף שחר תמיר מדגים עם סבינה וולדמן
מרכיבים
1 דלורית קלופה חתוכה לאורכים
פרחי סמבוק טריים או מיובשים
- קמבוצ'ה ביתית
- פרחי לוונדר
- חמאת שקדים / שמן זית
- חומץ תפוחים
- מלח ים, פלפל שחור
- סוכר קוקוס/סילאן
- קרם דלורית: דלורית צלויה, קרם קוקוס, אגוז מוסקט, מלח
אופן הכנה:
- לצלות פרוסות דלורית על גריל פחמים או בתנור עם שמן זית ופרחי לוונדר.
- לבשל קרם דלורית מסונן מדלורית קלויה, קרם קוקוס ותיבול.
- להכין ויניגרט קמבוצ’ה – חומץ תפוחים, קמבוצ’ה, שמן זית וסוכר קוקוס.
- לפזר פרחי סמבוק טריים לקישוט.
- לסדר בצלחת אמנותית עם כתמים של קרם, קוביות דלורית, צ'יפס דק מהקליפה, ופרחים.
ציוד:
- גריל/תנור
- בלנדר מוט
- מנדולינה לצ'יפס
- קערות הגשה עמוקות


