מרק כרישה, תפוחי אדמה וסרפד
4 מנות
רכיבים:
2 בצלים סגולים קצוצים
1/2 גבעול כרישה פרוס לטבעות דקות
2 כפות שמן זית
2 כוסות ציר ירקות / 2 כוסות מים + כף גדושה עם אבקת מרק טבעית
1 כוס חלב שיבולת שועל
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כפית אבקת סרפד אורגני ברא
1 כף קמח טפיוקה
1/2 כף מלח הימלאיה
1/4 כף פלפל שחור טחון
הוראות הכנה:
להשחים את הבצל והכרישה עם השמן זית, להכניס את ציר הירקות ואת תפוחי האדמה החתוכים, לסגור את המכסה ולבשל עד שהמרק מגיע לרתיחה, להוריד את האש ולהשאיר על אש נמוכה. בקערה קטנה לערבב טוב את כף קמח הטפיוקה עם חלב שיבולת שועל חם, מלח ופלפל שחור ולהוסיף לסיר. להגביר את הלהבה ולבשל עד רתיחה, לסגור את האש, להוסיף את אבקת הסרפד, לערבב היטב ולסגור את המכסה ל 10 דקות נוספות.
למזוג מנה לקערה ובתיאבון.