לא רק חלב: מתכונים עם סידן מן הצומח
שבועות מתקשר אצל רובנו למאכלים חלביים, אך זהו חג חקלאי במקור ולכן הוא נקרא חג הביכורים והקציר. קראו על הקשר בין חג השבועות לטבע ותחגגו עמנו עם מאכלים מלאי טעם וסידן מן הצומח!
בעוד רובנו מקשרים את חג השבועות עם מאכלי חלב, חשוב לציין שמדובר בחג שהוא דווקא חקלאי ביסודו, והסיבה לכך כשאנחנו חוגגים אותו היא ציווי מקראי: "וחג הקציר ביכורי מעשיך אשר תזרע בשדה." שבועות הוא חג קציר החיטה, מסיק הזיתים וזמן הבאת הביכורים לבית המקדש, כאשר הביכורים הם בעצם הפירות הראשונים של השנה משבעת המינים: תמר, שעורה, חיטה, זית, רימון, תאנה וגפן. החג נמנה על שלושת החגים שמסמלים את הקשר בין האדם לאדמה: פסח – ראשית קציר, "והבאתם את העומר ראשית קצירכם אל הכהן". שבועות – ביכורי קציר חיטים ופרי האדמה וחג שבועות תעשה לך בכורי קציר חיטים". וסוכות – אסיף הפירות "וחג האסיף בצאת השנה באספך את מעשיך מן השדה". זאת גם הסיבה למנהג הקדום של קישוט בתי הכנסת ואף הבתים הפרטיים בעשבים, בענפי עצים ובפרחים צבעוניים.
אנו מזמינים אתכם לחגוג עמנו את חגם של הירקות, הפירות, עשבי התבלין, צמחי המרפא וכלל תנובת השדה. קבלו טעימה מזינה ובריאה של מאכלים מהצומח עשירים בסידן זמין שיוכלו לפאר כל שולחן חג ויסייעו לשמור על מסורת החג ללא שימוש בחלב ומוצריו.
מתכונים מאת מורן פלד טבלוביץ', נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא, רואו-פוד שף.
קינוח טבעוני: עוגת 'גבינה' 3 שכבות
שכבה ראשונה
מצרכים לבסיס:
- 1/2 כוס אגוזי פקאן
- כף אבקת קקאו ברא
- 1/2 כוס שקדים מולבנים
- 2 תמרי מג'הול
- 2 כפות שמן קוקוס מכבישה קרה
- 1 כפית אבקת קינמון טחון
- 1/4 כפית מלח הימלאיה ורוד דק
אופציה למי שרוצה – להוסיף כף ניבס קקאו ברא
הוראות הכנה:
טוחנים היטב את כל רכיבי בסיס העוגה במעבד מזון ומניחים על תבנית עגולה קפיצית. מכניסים למקרר
שכבה שנייה
רכיבי הקרם:
- 2 כוסות קשיו שהושרה מראש לפחות 6 שעות במים
- כף מסקוויט ברא
- כפית אבקת מאקה ברא
- 1/2 כוס חלב שקדים או אורז
- 4 כפות שמן קוקוס מכבישה קרה
- 5 תמרי מג'הול
- 2 כפות סירופ מייפל אמיתי
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כפית תמצית וניל אמיתית
הוראות הכנה:
מערבלים היטב את כל הרכיבים בבלנדר, עד לקבלת מרקם קרמי.
חצי מכמות הקרם מורחים על הבסיס ומכניסים בחזרה למקפיא.
לחצי הנותר בבלנדר מוסיפים חצי כוס אוכמניות כחולות / ניבס קקאו ברא ומערבלים.
מורחים את הקרם כשכבה העליונה של העוגה מכניסים שוב למקפיא לפחות למספר שעות.
סלט עשיר בסידן
מצרכים למנה ליחיד, ניתן להכפיל לפי מספר הסועדים:
- שני חופנים של עלי רוקט
- 2 גבעולים של בצל ירוק חתוך
- חצי כוס אדממה (פולי סויה ירוקים) לאחר בישול
- 2 כוסות פרחי ברוקולי מאודים או צלויים בתנור עם כפית שמן זית
- חצי כוס טופו (ניתן להקפיץ לפני כן במעט שמן זית ולהוסיף כפית אחת של רוטב סויה או לצלות אותו יחד עם הברוקולי בתנור)
- 2 דבלים חתוכות לרבעים
- כף גולדן ברי ברא
- כף גוג'י ברי ברא
מצרכים לרוטב:
- כף טחינה מלאה
- כפית אבקת לוקומה ברא
- כף שקדייה (ממרח של טחינת שקדים)
- כפית קטנה של דבש
- כפית מלאה של חרדל דיז'ון אמיתי
- מיץ מחצי לימון
- מלח הימלאיה ורוד לפי הטעם
- מים לפי הצורך
הוראות הכנה לרוטב:
מערבבים את כל הרכיבים עד לקבלת המרקם הרצוי.
הוראות הכנה לסלט:
מערבבים היטב את כל רכיבי הסלט ומוסיפים מעל את הרוטב. מערבבים שוב.
להגשה:
מפזרים כף שומשום מלא מעל הסלט.
בתיאבון וחג שמח!