אביב בכוס, מתכון לשייק עלים ירוק
באביב זה הזמן לצאת לגינה, לקטוף כמעט כל מה שירוק, להכניס לבלנדר ולהכין שייק ירוק מן הבר. לפני שהקיץ יגיע והכל יתייבש, לקטוף את החוביזה, הסרפד, מרור הגינות, כוכבית ואפילו להוסיף מהמקרר פטרוזיליה וחסה, להכניס לבלנדר ולהכין לארוחת הבוקר שייק בריא ומזין.
מאת: אורי מאיר צ’יזיק
אין כמו עלים טריים ורעננים לתרום לבריאות ולתפקוד התקין של מערכת העיכול שלנו. בנוסף, יכולת העיכול שלנו בבוקר, על בטן ריקה, היא משובחת.
מצרכים לשייק עלים ירוק
- חופן גדול של עלים ירוקים
- פרי טרי (תפוח, אפרסמון, תותים)
- כמה תמרים (בהתאם לרמת מתיקות רצויה)
- כוס מים
הוראות הכנה לשייק עלים ירוק
- מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר במינון הרצוי ומערבבים לשייק במרקם הרצוי.
- אפשר להוסיף קוביות קרח, אם אתם אוהבים שייק קר.
- אם אתם רוצים את השייק מעט סמיך וגלידתי אפשר להכינו על בסיס של אגוזים וקרח.