הכוח הירוק: כל מה שצריך לדעת על תה ירוק ומאצ’ה והרכיב הסודי EGCG. מתארחים בתכנית מילון היופי
לפעמים ההארה מגיעה מהדברים הפשוטים ביותר שאנחנו מכניסות לגוף. אחת הדרכים הקלות והנעימות להזין את עצמנו היא לשלב בתפריט היומי תה ירוק – משקה עתיק יומין שכבש את העולם המודרני בזכות טעמו העדין והאיכויות הטבעיות שבו.
הנטורופתית וההרבליסטית הגר ארטנשטיין שלנו בברא צמחים מתארחת בתכנית מילון היופי ומסבירה איך העלים הקטנים של צמח הקמליה הסינית יכולים להשפיע לטובה על הבריאות, האנרגיה והחיוניות שלנו – מבפנים החוצה.
מה מיוחד בתה הירוק?
התה הירוק מופק מצמח Camellia sinensis, והוא נחשב לאחד המשקאות העשירים בנוגדי חמצון בטבע. הוא נוצר בתהליך עיבוד עדין במיוחד, שבו העלים עוברים חמצון חלקי בלבד – מה ששומר על צבעם הבהיר, טעמם הרך ועל הרכיבים הפעילים שבתוכם.
לדברי הגר, "התה הירוק הוא משקה קלאסי שמנקה ומרענן את הגוף, תומך בתחושת חיוניות ומעניק תחושת קלילות מבפנים. הוא מתאים כמעט לכל עונה – בחורף כחם, ובקיץ כמשקה מצנן."
EGCG – הכוכב הירוק של עולם האנטיאוקסידנטים
אחד הרכיבים המרכזיים בתה הירוק הוא EGCG (קיצור של Epigallocatechin Gallate) – נוגד חמצון עוצמתי במיוחד. הוא מסייע בהגנה על התאים מפני תהליכי חמצון, תומך במערכות שונות בגוף ומשפיע על מראה העור והחיוניות הכללית.
"ביפן, שם התה הירוק והמאצ’ה הם חלק מהתרבות, אפשר לראות איך שילוב יומיומי של רכיבים מהצמח תומך באורח חיים מאוזן ורגוע", מסבירה הגר.
טרמוגנזה – חום פנימי ואנרגיה טבעית
מושג נוסף שמתקשר לתה הירוק הוא טרמוגנזה – תהליך טבעי שבו הגוף מייצר חום ושורף אנרגיה, גם בזמן מנוחה או שינה. רכיבי התה הירוק, ובהם EGCG, מעורבים בתהליך זה ותומכים בשמירה על חילוף חומרים תקין.
עם זאת, הזמינות הביולוגית של הרכיב בתה המשקה מוגבלת, ולכן לעיתים מומלץ לשלב תוספים מרוכזים יותר.
תה ירוק בצורת תוסף – ספיגה טובה יותר
כיום קיימים תוספים של תה ירוק בריכוז גבוה במיוחד, לעיתים בטכנולוגיה פיטוזומלית (Phytosome), המשפרת את ספיגת הרכיבים בגוף. שילוב כזה מאפשר ליהנות מהיתרונות של תה ירוק במינון מדויק ובצורה יעילה יותר.
במחקרים קליניים נמצא כי נטילת תמצית תה ירוק מרוכזת בשילוב תזונה מאוזנת ופעילות גופנית תומכת בתהליכי שיפור מדדים מטבוליים ובריאות כללית.
המאצ’ה – אבקת זהב ירוקה
המאצ’ה, “גרסת הבוטיק” של התה הירוק, מופקת מהעלים הצעירים ביותר של הצמח, שמכוסים בזמן הגידול כדי לשמור על ריכוז גבוה של רכיבים פעילים. האבקה הירוקה משתלבת בקלות בשייקים, במאפים או במשקאות חמים, ומעניקה טעם עשיר וצבע מרהיב – לצד תחושת רעננות מיידית.
ירוק כדרך חיים
תה ירוק הוא לא רק משקה – הוא גישה לחיים. לשתות ירוק, לאכול ירוק, ללבוש ירוק – ולהכניס לגוף חומרים טבעיים שמזכירים לנו את הקשר שלנו לטבע, לפשטות ולאיזון.
כפי שאומרת הגר: “תה ירוק לא רק מחמם אותנו, הוא גם מדליק אור חדש בגוף ובנשמה.”


