מרק שורשים חורפי בתוספת מאקה - bara

מרק שורשים חורפי בתוספת מאקה

החורף בשיאו וזה בדיוק הזמן ליהנות ממתכון מחמם למרק שורשים חורפי בתוספת מאקה.
ירקות השורש שגדלים מתחת לאדמה סופחים ויטמינים ומינרלים ולכן, מעבר לטעמם העשיר, הם גם בעלי יתרונות בריאותיים. 
המאקה הינה פקעת שגדלה מתחת לאדמה הנחשבת למזון-על, ועשירה בחלבונים וחומצות אמינו, שומנים, ויטמינים ומינרלים, פחמימות מורכבות וסיבים תזונתיים.

 

מאת מורן פלד טבלוביץ', נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא, רואו-פוד שף

 

מרק שורשים חורפי עם מאקה

 

מצרכים ל-4 מנות:

1 מיכל שמנת צמחית 

1 לפת

2 יחידות ארטישוק ירושלמי

בצל בינוני

3 שיני שום

2 תפוחי אדמה

2 גזרים

2 יחידות שורש סלרי

1 כפית אבקת מאקה

 

הוראות הכנה:

  1. תחילה יש לחתוך את הבצל והשום ולטגן על מחבת עד להזהבה קלה עם 2 כפות שמן זית.
  2. לאחר מכן מקלפים וחותכים את יתר השורשים ומעבירים אותם לסיר, ממלאים במים עד מעל לגובה השורשים ומביאים לרתיחה.
  3. לאחר הרתיחה, מוסיפים כפית מלח הימלאיה וממשיכים לבשלם עד לריכוך (בין 40 דקות לשעה).
  4. מורידים מהאש ובעזרת בלנדר מוט מרסקים עד לקבלת מרקם קטיפתי.
  5. מוסיפים לסיר את הבצל והשום המוזהבים יחד עם 200 מ"ל שמנת צמחית, כפית שטוחה של אבקת מאקה, פלפל שחור ואם יש צורך, גם תוספת של מלח הימלאיה.
  6. מערבבים עם הבלנדר מוט את כל המרכיבים ביחד.

 

לבריאות!

 

 

16399_715x258

הדפס   |  
  |  
מאמרים נוספים: