תבשיל דאל - bara

תבשיל דאל

6 מנות

רכיבים:

1 כף שמן זית
2 בצלים חתוכים
3 שיני שום קצוצים
1 כפית ג’ינגר קלוף וקצוץ
1 כפית גראם מסאלה
½ כפית אבקת זרעי כוסברה
½ כפית אבקת זרעי חרדל
2 כפיות אבקת כורכום
1 כף אבקת מרק טבעית ללא מונוסודיום
גלוטומט
צנצנת עגבניות קלופות וחתוכות ) 400 גרם(
400 מ”ל קרם קוקוס
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 חופנים של עלי תרד

הוראות הכנה:

לחתוך את הבצלים לקוביות ולטגן בסיר עם
שמן זית עד שהקוביות מתרככות.
להוסיף שיני שום קצוצות, אבקת צ’ילי,
כמון, כוסברה, חרדל, אבקת מרק טבעית,
ושורש ג’ינג’ר מגורר.
לערבב כדקה שהטעמים יתחילו להתפשט.
להוסיף גאראם מסאלה וכורכום ולערבב
דקה- שתיים.
להוסיף ליטר וחצי מים, את העגבניות
החתוכות, עדשים וקרם הקוקוס.
לערבב הכל יחד ולתת לתבשיל להגיע
לרתיחה.
לאחר רתיחה להנמיך את האש, לסגור את
הסיר ולתת לתבשיל להתבשל כחצי שעה.
לטעום מידי פעם ולבדוק.
לאחר שהתבשיל מוכן, להוסיף מעל מיץ
משני לימונים ואת עלי התרד ולערבב.

 

טיפ: על מנת ליהנות מיתרונותיו הרבים של הכורכומין (החומר הפעיל בכורכום),
מומלץ ליטול טבליות מרוכזות לספיגה משופרת.

הדפס   |  
  |  
מאמרים נוספים:
Call Now Button