משלוח חינם בהזמנה מעל 200 ש"ח סדרת כורכומין אפקט ב-20% הנחה מוצרים נבחרים מסדרת גוף ונפש ב-20% הנחה שמנים אתריים ב-20% הנחה

השליטה חוזרת אלייך: איך להתמודד עם התשוקה למתוק לפני הווסת

מאת: שקד שיף, נטורפתית ND והרבליסטית קלינית CI.H, ברא צמחים.

כולנו מכירות את זה כשאת מוצאת את עצמך מחפשת באובססיביות משהו מתוק בארונות המטבח, בימים שלפני הווסת. התשוקה הבלתי נשלטת הזו למתוק, שמלווה בתחושת אשמה, כאבי ראש, סחרחורות ובטן נפוחה, היא חלק בלתי נפרד מחייהן של נשים רבות. אבל חשוב שתדעו – זה לא בראש שלכן, וזו ממש לא חולשת אופי.

תסמונת קדם וסתית (PMS) היא תופעה אמיתית ומוכחת מדעית. בימים שלפני הווסת, הגוף עובר טלטלה הורמונלית משמעותית – רמות הפרוגסטרון והאסטרוגן צונחות, ואיתן מגיעה התשוקה העזה לפחמימות ומתוקים. זה לא סתם פינוק – זו תגובה טבעית של הגוף שמנסה לאזן את עצמו.

מדובר ממש במעגל קסמים:

אוכלות משהו מתוק – רמות הסוכר מזנקות, הגוף מפריש אינסולין כדי להוריד אותן, הסוכר צונח – ואנחנו שוב מרגישות צורך עז במתוק וכל זה חוזר חלילה כמה פעמים ביום.  פעמים רבות מצב זה מגיע יחד עם תנודות במצב הרוח, עייפות ואנחנו מסיימות את היום עם סחרחורות, כאבי ראש, בטן נפוחה וייאוש מתסכל.

למרבה השמחה, הטבע מציע לנו פתרונות יעילים להתמודדות עם התופעה.

שיח אברהם – הגיבור האמיתי של איזון הורמונלי. לפירות שיח האברהם היסטוריה ארוכה של שימוש בבעיות גינקולוגיות. הוא פועל ישירות על המערכת ההורמונלית הנשית ומסייע באיזון המחזור החודשי כולו. במחקר קליני שכלל 170 נשים, נצפה שיפור משמעותי בתסמיני ה-PMS לאחר שלושה חודשי טיפול בצמח. כולל שיפור בנפיחות הבטנית, כאבי ראש, עצבנות ועוד. 

המרווה המשולשת היא עוד שחקנית מפתח בהתמודדות עם התופעה. צמח ארומטי זה מווסת את רמות הסוכר בדם ומרגיע את הנפיחות הבטנית. השמנים הארומטיים שבו ידועים בפעילות נוגדת עווית וביכולתם להרפות ולהרגיע את מערכת העיכול ולווסת את תחושת התיאבון. המרווה ידועה גם כמסייעת במצבים של מצב רוח ירוד, חולשה ותשישות על רקע נפשי.
מרווה

הקינמון, תבלין מוכר ואהוב, הוא הרבה יותר מסתם תוספת טעם. הוא עוזר לאזן את רמות הסוכר בדם ומווסת את הצורך בנשנוש. השימוש בקינמון נפוץ מאוד ברפואות המסורתיות של הודו, תאילנד, מלזיה ושאר מדינות האזור – בין היתר לטיפול במגוון מחלות וזיהומים של מערכת העיכול, מחלות לב וכלי דם, סוכרת ועוד.

אפשר להוסיף אותו למגוון רחב של מאכלים – מתבשילי עוף ועד דייסת שיבולת שועל, חליטות צמחים ועוד.

אנג'ליקה סינית – צמח עתיק ומרתק שגדל בהרי מזרח אסיה ומשמש אלפי שנים כאחד מצמחי המרפא החשובים ביותר לבריאות האישה. ברפואה המסורתית, נחשב כצמח שתומך במחזוריות ובמקצבים הטבעיים של הגוף, משפר את זרימת הדם ומקל על כאבי וסת, מעלה אנרגיה ומצב רוח, ותומך בפעילות הכבד ומערכת העיכול – מה שמקל על נפיחות וקשיי עיכול. 

הג'ימנמה היא הסוד הקטן שלנו להתמודדות עם התשוקה למתוק ומחקרים קליניים עדכניים הוכיחו את יעילותה באיזון רמות הסוכר בדם, מה שעוזר לשלוט בחשק למתוק ולווסת את האכילה. ניתן להשתמש בעלים המיובשים בחליטה או בתמצית מרוכזת.

וכשבכל זאת מגיע החשק לנשנש? פולי קקאו נא שלמים הם פתרון נהדר. הם עשירים במגנזיום וטריפטופן, הם עוזרים לאזן את מצב הרוח ומספקים מענה בריא לתשוקה לשוקולד. אפשר לנשנש 2-3 פולים ביום, ומומלץ לשלב אותם עם גולדן ברי או פירות יער מיובשים אחרים להרגעת תחושת הרעב.

מעבר לצמחי מרפא, ישנם שינויים פשוטים בהרגלי היום-יום שיכולים לעזור:

  • ארוחות מאוזנות – במיוחד בשבוע שלפני הווסת, כשהאסטרוגן והפרוגסטרון יורדים, נקפיד לשלב חלבון, שומנים טובים וסיבים תזונתיים בכל ארוחה. 
  • אכילה בזמנים קבועים, ארוחות קטנות – כל 3-4 שעות, לא נחכה עד שנגיע למצב של רעב משמעותי.
  • תנועה! פעילות גופנית עוזרת לווסת רמות סוכר ולהפחית את הצורך במתוק, ולאזן את המערכת ההורמונלית.
  • שינה איכותית- המפתח לאיזון הורמונלי. במהלך השינה מתרחשים תהליכים רבים בגוף, ביניהם ייצור וויסות הורמונים, שעלול להשתבש במחסור שעות שינה או שינה לא איכותית. דוגמא אחת לכך היא שכשאנחנו לא ישנות מספיק, הגוף מגיב בהפרשה מוגברת של הורמון הסטרס, קורטיזול, שמשפיע ישירות על רמות הסוכר בדם וכך גם על התיאבון.

התשוקה למתוק לפני המחזור היא לא גזירה משמיים ואין שום סיבה שנרגיש כל כך חסרות שליטה. יש לנו דרכים טבעיות ונעימות להתמודד איתה. עם קצת תשומת לב והצמחים הנכונים, אנחנו יכולות להרגיש הרבה יותר טוב בתקופה הזו. חשוב לזכור כי כל אחת מאיתנו שונה, לכן כדאי להתייעץ עם מטפל מוסמך לפני שמתחילים טיפול בצמחי מרפא.

מוצרים שיכולים לעניין אותך

התחברות לאתר

או

הרשמה לאתר

או