2 מתכונים לקיץ טעים ובריא!
"אוכל של קיץ", כך קוראים לגלידה, אבטיח, מלון וענבים. "אוכל של חופש", לעומת זאת, הוא גם פיצה, פלאפל, המבורגר, ובקיצור – כל מה שג'אנק. בחופשה או בבית, בחוץ או מול המזגן, הילדים – וכנראה גם אתם – עשויים לצרוך מזון תעשייתי יותר ובריא פחות. מורן פלד-טבלוביץ, נטורופתית ורואו-פוד שף ממליצה על שני מתכוני קיץ, טבעיים, מתוקים ומזינים שמתאימים במיוחד לילדים – שתפו גם אותם בהכנה וקבלו זמן איכות יצירתי ומהנה:
שוקו קר ובריא לילדים
מה צריך?
– 1 כפית שטוחה של אבקת קקאו RAW
– ½ כפית מאקה
– 1 כפית סירופ מייפל אמיתי או דבש
– 1 כוס חלב אורז קר
הוראות הכנה:
- מוסיפים מעט מים רותחים לתוך הקקאו והמאקה ומערבבים היטב. לאחר מכן, מוסיפים את כפית המייפל, מערבבים היטב ומוסיפים חלב אורז קר.
- מערבבים מעט ומגישים.
- ל'שוקו של ערב' ניתן להחליף את הקקאו ה-raw באבקת חרובים.
קרטיב מלא בכל טוב
מה צריך?
– פירות אהובים
– 1 כפית גרין מגמה
– חופן גוג'י ברי
– 1 כפית סירופ מייפל
הוראות הכנה:
- מכניסים לבלנדר את כל הפירות הנבחרים, חופן גוג'י ברי וכפית גרין מגמה (הטעם לא יורגש בתוך הקרטיב).
- מומלץ להוסיף גם פטל קפוא על מנת להעניק לקרטיב גוון אדום ומעורר תיאבון.
- מעבירים את התערובת לתוך תבנית להכנת קרטיבים ומכניסים למקפיא. הילדים לא יסרבו לקרטיב אדמדם ביום חם!
גם בארץ החמה שלנו הקיץ קצר יותר מכפי שאנחנו חושבים. החופש נגמר מהר, ולפני שתספיקו להתנער מהחול ולשטוף את שאריות האבטיח המתוק מהידיים, תמצאו את עצמכם חוזרים אל שגרת החיים. החופש הוא לא רק עבור הילדים, הוא גם בשבילכם. קחו את ההזדמנות הזו.