ממרח טופו
מתכון לממרח טופו שיהפוך כל סנדוויץ לכריך – על
המצרכים:
- 300 גרם טופו (עם הנוזל שבשקית).
- 5 כפות מיץ לימון.
- 3 שיני שום.
- רבע כוס עלי שמיר / פטרוזיליה / כוסברה / בזיליקום.
- 3 גבעולי בצל ירוק כולל החלק הלבן (אופציונלי על פי הטעם).
- 4-2 כפות אבקת שמרי בירה.
- 6 כפות שמן זית.
- כפית מחוקה של מלח.
- רבע כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה:
- טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק.
- אם יש צורך מוסיפים מעט מים.
- אפשר להניח את הממרח בשקית בד (שקית להכנת גבינה) ולתלות למספר שעות עד להגרה חלקית של הנוזלים. בדרך זו הממרח יוצא סמיך יותר.
- מצננים ומגישים קר.
היתרונות התזונתיים:
עשיר בחלבון צמחי מלא, גדוש בויטמינים (בטא-קרוטן ,חומצה פולית ויטמיני B, C) ובמינרלים (ברזל, סידן, אשלגן), עם שלל נוגדי חמצון עוצמתיים, כלורופיל, סיבים תזונתיים, וחומצות שומן מהסוג הטוב – קבלו כריך שהוא ארוחת על!