עוגיית מקרון עם אבקת אשווגנדה וסמבוק שחור כבר ניסיתם?
השף שחר תמיר במתכון ייחודי שמשלב בין עולמות הקונדיטוריה והבריאות – מקרון אשווגנדה! הצמח ההודי המוכר ביכולתו להרגיע, למקד ולחזק את הגוף, נכנס כאן בצורה מפתיעה לקינוח עדין ומעודן יחד עם אבקת סמבוק שחור למתן צבע כיפי במיוחד למקרונים. בתיאבון! מתוך התכנית מתכוני השף
מתכון 1 – מנה אישית –
מקרון אשווגנדה ו-Moon Milk
מרכיבים:
100 גרם אבקת שקדים
100 גרם אבקת סוכר
90 גרם חלבוני ביצה
30 גרם סוכר
1 כפית אבקת אשווגנדה של ברא צמחים
צבע טבעי סגול (מסמבוק / בטטה סגולה)
קצפת קוקוס / שמנת צמחית מוקצפת
- תמצית וניל
- תערובת Moon Milk מוכן – למשל: חלב שקדים חם עם אבקת מאקה של ברא צמחים, קינמון, הל, אגוז מוסקט, דבש
אופן ההכנה:
- לטחון את אבקת השקדים והסוכר לאבקה דקה מאוד
- להקציף את החלבונים עם הסוכר בהדרגה עד לקצף יציב. לקפל פנימה את האשווגנדה והצבע. לקפל פנימה את אבקת השקדים – עד לבלילה במרקם סרט.
- לצנף עיגולים על משטח סיליקון ולאפות ב-145 מעלות 13 דקות
- לקרר ולמלא בקרם Moon Milk מוקצף – מבושם באבקת מאקה של ברא צמחים ווניל.
- להגיש על קרח יבש עם תרסיס טונקה או ערפל סמבוק של ברא צמחים.


