על קצה המזלג – תמרינה – גלידת חלווה
מאת: אורי מאיר צ'יזיק
שומשום הוא גידול קיץ מקומי. לאורך כל ההיסטוריה גודל כאן השומשום בקיץ, ללא צורך בהשקיה, בחקלאות בעל, אך כיום כבר כמעט ולא מגדלים אותו בארץ כי יותר זול לייבאו מארצות רחוקות. את השומשום אפשר לפזר על סלטים, לחמים ותבשילים כמו שהוא, אך גם הכינו ומכינים ממנו שמן, טחינה וחלבה. הוא מזין ובריא מאוד אך כמו כל מוצר מזון שמן יש לצרכו במידה.
מבחינה רפואית שימש שמן השומשום לריפוי מחלות עור ועצבים, בשימוש חיצוני ובשימוש פנימי להסדרת פעילות הקיבה ולחיזוק כוח הגברא, הסדרת המחזור החודשי ועוד. כשקונים שומשום חשוב לקנות שומשום מלא, מכיוון שאת השומשום הלבן מקלפים באמצעים כימיים ועדיף להימנע מצריכתו.
גלידת חלבה (תמרינה בפיהן של בנות-ביתי)
אשתי המציאה את המתכון כשעבדה על וריאציות למתכוני שוקולד טבעוניים, הבנות שלנו נתנו לו את השם – תמרינה. זהו מתכון פשוט וטבעי לגלידה טעימה לכל חיך, ללא מוצרי חלב וללא ביצים.
רכיבים:
תבנית קרח
3 טיפות תמצית וניל
7 תמרים מגולענים (עדיף מזן מג'הול)
3 כפות טחינה
הוראות הכנה:
מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר ומערבבים למרקם סמיך.
אם הבלנדר אינו חזק מספיק אפשר להוסיף מעט מים כדי לסייע לו (אם רוצים משקה ולא גלידה – אפשר להוסיף יותר מקצת מים).
את הגלידה מגישים מיד.
את השאריות אפשר להכניס חזרה לתבנית הקרח ולהשתמש בעתיד בתור שלגון טעים.