קדירת חורף כתומה
החורף מתחיל להפגין נוכחות, ואין זמן טוב יותר לשלוף את הסירים הכבדים ממעמקי הארון להכנת תבשילי החורף החמימים – עמוסים בכל טוב, טעימים ולא פחות חשוב, מספקים חום לגוף ומחזקים אותו. רגע לפני שהטמפרטורות צונחות מטה, הכנו עבורכם מתכון לקדירת חורף כתומה עשירה בדגנים וירקות.
מאת: מורן פלד טבלוביץ', נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא, רואו-פוד שף
מצרכים נדרשים:
כוס גריסי פנינה
חצי כוס אורז בר
3 כפות שמן זית
רבע דלעת (חתוכה לקוביות)
חבילת פטריות שמפניון טריות (אם הן גדולות, לחתוך לרבעים)
חצי חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות (לא חובה, אך רצוי)
2 גזרים קלופים וחתוכים
2-3 מקלות סלרי
2 בצלים (רצוי סגולים) חתוכים לרצועות
1 שומר חתוך לרצועות
בטטה גדולה (חתוכה לקוביות)
4 שיני שום (חתוכים לשניים)
2 כפות גוג'י ברי (יבש)
חבילת ערמונים (ניתן להשיג בשקית ואקום)
2 כפות סילאן ללא תוספת סוכר
מים או ציר ירקות לכיסוי
תבלינים:
מלח הימאליה
פלפל שחור
קינמון
קמצוץ הל טחון
קמצוץ ציפורן
קמצוץ אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
- שטפו את גריסי הפנינה ואת אורז הבר, בשלו במים כחצי שעה, סננו מהמים והניחו בצד.
- השרו את פטריות הפורצ'יני המיובשות במים רותחים למשך כ-20 דקות. לאחר מכן הוסיםו יחד עם כל הירקות (מאוד מומלץ להשתמש במי ההשריה של הפורצ'יני – הטעם חזק וטוב).
- בסיר גדול ורחב, הוסיפו את שמן הזית ואת כל הירקות (חתוכים כאוות נפשכם) וערבבו לאט-לאט על אש נמוכה עד לריכוך.
- הוסיפו את כל התבלינים, את הסילאן, את הגוג'י ברי והערמונים
- הוסיפו את הגריסים ואורז הבר המוכנים וערבבו הכל יחד.
- שפכו לסיר את המים / ציר הירקות עד לכיסוי מלא וערבבו שוב.
- כסו את הסיר והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך כשעה וחצי.
- תנו לניחוחות התבשיל למלא את הבית…
בתיאבון!