מגוון מוצרי החודש ב-20% הנחה תוכן לחיזוק הגוף והנפש מהיום קונים יותר משלמים פחות, הנחת כמות על מגוון מוצרים נבחרים באתר עולם הפטריות של ברא צמחים

P) Phosphor) | זרחן – בדיקות דם

מהות:
זרחן הינו אחד מהיסודות בגוף הנמצא בתרכובות שונות עם חמצן הנקראות פוספטים. הפוספטים חיוניים לשם יצור אנרגיה, לתפקוד נאות של תאי השרירים והעצבים וליצירת העצמות והשיניים. הם משמשים גם כבופר לשמירת מאזן החומצה-בסיס בגוף. כ- 70% עד 80% מהפוספטים משולבי זרחן נמצא בחלק הגרמי של הגוף (עצמות, שיניים, שיער וציפורניים), כ- 10% מהם מצוי בשרירים, ו- 1% מצוי בנוזל הדם (פלסמה). אצל ילדים, רמות הזרחן בדם גבוהות יותר, בגלל תהליך גדילת העצמות. רמות הזרחן והסידן בדם קשורות זו בזו, ועלייה ברמת הסידן גורמת לירידה ברמת הזרחן ולהיפך. בנוסף, רמת הזרחן בדם מושפעת מהורמון  ה- PTH (שמופרש מבלוטת יותרת התריס), מיכולת הפרשת זרחן בכליה ומהספיגה שלו דרך המעי אל הדם.

 

מטרה:
הבדיקה נועדה לברר אם רמת הזרחן בדם תקינה. הבדיקה מסייעת:

  • באבחון ובהערכת חומרת מחלות המשפיעות על מערכת העיכול, ומשבשות את ספיגת המינרלים זרחן, סידן ומגנזיום
  • באבחון מחלת כליות שעשויה לפגום בהפרשת המינרלים או בשימורם
  • הפרעות במאזן הסידן בגוף
  • סיוע באבחון בעיות בבלוטת יותרת התריס (פאראתירואיד), ומחסור בויטמין D

ערכים תקינים:
45- 25 מא"ק/ ליטר.

 

משמעות ערכים גבוהים: 
רמות גבוהות של זרחן עלולות להצביע על כשל כלייתי, תת-פעילות בלוטת יותרת התריס, רמות נמוכות של סידן בדם, רמות ויטמין D גבוהות, נטילה עודפת של תוספי זרחן ושימוש בחוקנים המכילים מלחי פוספאט. רמות פוספאט גבוהות עלולות לגרום לשקיעת עודפי פוספאט באיברים (בכליות למשל) ולהסתיידותם.

 

משמעות ערכים נמוכים:
חסרים תזונתיים בזרחן הם נדירים וניתן להבחין בהם באלכוהוליזם ובתת-תזונה. רמות נמוכות של זרחן עלולות להצביע על רמות גבוהות של סידן בדם, שימוש מופרז בתרופות משתנות, טיפול תרופתי בסוכרת, תת פעילות בלוטת המגן, רמות נמוכות של אשלגן בדם, שימוש ממושך בתרופות נגד צרבת חוסר בוויטמין D.

 

 

**יש לפנות אל הרופא המטפל ולדון עמו בתוצאות שהתקבלו. משמעות התוצאות תלויה בסיבות בגינן הופנה המטופל לביצוע בדיקה זו**

הכתוב מסתמך על גישות הרבליסטיות ונטורופתיות מסורתיות. למען הסר ספק המידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת ואינו מיועד להנחות את הציבור או לשמש לגביו כהמלצה או הוראה או עצה לשימוש או שינוי או הורדה של תרופה כלשהי, ואין בו תחליף לייעוץ רפואי פרטני או אחר. נשים בהיריון, נשים מניקות, ילדים, אנשים החולים במחלות כרוניות והנוטלים תרופות מרשם – יש להיוועץ ברופא לפני השימוש. המונח 'צמחי מרפא' מתייחס להגדרה המקובלת ברפואת הצמחים המסורתית.

המידע הינו מידע כללי על צמחים בודדים ולא נבדקו המוצרים של ברא צמחים

התחברות לאתר

או

הרשמה לאתר

או