ממרח קטשופ ביתי
מתכון לממרח “קטצ’ופי” ביתי, שהילדים וגם המבוגרים, יעופו עליו!
המצרכים:
4 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס עגבניות מיובשות
1 תמר
3/4 כפית חומץ
1/8 כפית מלח אטלנטי או מלח הימליה
1/8 כפית פלפל שחור טחון (או לפי הטעם)
1-2 כפות מים רותחים
2 כפות שמן זית
1 כף בצל קצוץ
1/2 שן שום
אופן ההכנה:
לרוטב קטצ’ופי: ערבלו את המרכיבים בבלנדר (מעבד מזון) עם 2 כפות מים או יותר על פי הסמיכות הרצויה.
לממרח קטצ’ופי: ערבלו את המרכיבים בבלנדר (מעבד מזון) עם 1 כף מים על פי הסמיכות הרצויה.
היתרונות התזונתיים: דל בסוכר, עשיר בליקופן, בנוגדי חמצון וברכיבים החשובים לבריאות מערכת החיסון.