מתוק ובריא: קינוחי שיבול שועל
שיבולת שועל (קוואקר) היא צמח עשב ממשפחת הדגניים, שמהווה מקור מצוין לחלבון. הצמח מסייע במצבים של טיפול בדיכאון, בעייפות, בחולשה פיזית ונפשית, בהפרעות שינה, בדיכאון בגיל המעבר, בכאבי ראש, בבעיות עיכול ובאולקוס, וידוע גם כמשפר את ייצור החלב אצל נשים מניקות. דייסת קוואקר היא ממש לא הדרך היחידה ליהנות מפחמימה מופלאה זו. לפניכם שני מתכונים טעימים במיוחד, המשלבים את הטוב שבשיבולת שועל – עוגיות וכדורי שוקולד.
מאת: יגאל קוטין ND, נטורופת, מטפל איורוודי והרבליסט קליני
עוגיות שיבולת שועל
מצרכים:
- 2 כוסות שיבולת שועל אורגנית
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס שמן קנולה או זית
- 1/4 כוס חלב סויה או מיץ תפוזים טרי סחוט
- 3/4 כוס קמח מלא
- 2 ביצים אורגניות
- 2 כפות קוקוס
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
מערבבים הכל ביחד ומניחים בעזרת כף בתבנית אפייה למשך כ-20 דקות ב-175 מעלות.
כדורי שוקולד מלאים בכל טוב
מצרכים:
- כוס שיבולת שועל דקה קלויה במשך 2-3 דקות על מחבת/סיר יבשים
- כוס שקדים (רצוי מושרים לכמה שעות או לילה(
- 1/4 כוס אבקת קקאו איכותית (מי שרוצה להימנע מקקאו, ניתן להמיר באבקת חרובים)
- 5-6 תמרי מג'הול רכים
- כף שמן קוקוס בכבישה קרה / כף טחינה גולמית / חמאת שומשום מעט תמצית וניל איכותית
- תוספות אפשריות נוספות: הל טחון, קינמון
- תוספות מעשירות: כפית ספירולינה,כפית אבקת אסטרגלוס
אופן ההכנה:
טוחנים קלות את כל המרכיבים בבלנדר.
עדיף להשאיר את העיסה קצת גסה, כדי שיהיה במה לנגוס.
אם יצא רטוב מדי – מוסיפים שיבולת שועל. אם יצא יבש מדי – מוסיפים עוד קצת שמן קוקוס.
המרקם צריך להיות מספיק דחוס על מנת ליצור עיגולים מוצקים ויפים.
בתיאבון!