הקיץ בשיאו, הטמפרטורות עולות והגוף משחרר יותר נוזלים. איך נשיב את הנוזלים באופן הכי בריא, עם מינימום סוכר ומקסימום טעם? …
מאת: מורן פלד טבלוביץ’, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא, רואו-פוד שף בוודאי שמעתם בעבר על מזונות-על ועל החשיבות שלהם, …
נדמה שאין מקומית בארץ-ישראל כמו התאנה, אולם מוצא התאנה אינו במזרח התיכון אלא לא רחוק מכאן, במרכז אסיה. בזכות האקלים …
מאת: אורי מאיר צ’יזיק העוזרר הקוצני (Crataegus aronia) הוא עץ קוצני ונשיר, הוא צומח בחורש ים תיכוני ונפוץ מאוד …
מאת: אורי מאיר צ’יזיק אמנם המרווה היא צמח מאכל ומרפא חשוב ביותר, אך כמו שנראה מהכותרת – פה היא …
מאת: אורי מאיר צ’יזיק בחורף שוב נצבעים השדות, צידי הדרכים והגינות הנטושות במגוון גוונים של ירוק. ירוק שאינו רק …
מאת: אורי מאיר צ’יזיק בציבור הרחב המוניטין של הסרפד הוא מפוקפק – הוא צורב, לא נעים ודקירתו נשארת לזמן …
מאת: אורי מאיר צ’יזיק הנוף הים-תיכוני עשיר במרוות. המרווה המוכרת ביותר, זו שגם גדלה בגינות בתים ומשמשת בתה, היא …
מאת: אורי מאיר צ’יזיק ריחת הגפן נקראת סמדר. בשיר “ניצנים נראו בארץ”, שמילותיו לקוחות משיר השירים, ריח פריחת …
מאת: אורי מאיר צ’יזיק לרגל הקיץ החם יצאנו לנפוש בקו רוחב צפוני יותר. קריר פה, הימים ארוכים מאוד, האגמים והתעלות …
מאת: אורי מאיר צ’יזיק התייבשותו של הזרע של הצמח היא דרכו של הצמח לשמר את הזרע לעונה הבאה. חוץ …
מאת: אורי מאיר צ’יזיק שומשום הוא גידול קיץ מקומי. לאורך כל ההיסטוריה גודל כאן השומשום בקיץ, ללא צורך בהשקיה, …
באביב זה הזמן לצאת לגינה, לקטוף כמעט כל מה שירוק, להכניס לבלנדר ולהכין שייק ירוק מן הבר. לפני שהקיץ יגיע והכל …
מתכון קל ופשוט להכנה (משלב שימוש במכונת מיצים מירקות קשים יחד עם שימוש בבלנדר) לשייק ירקות ירוק שהוא חוויית טעם …