מתכון להכנת “כריך כוח” אמיתי המצרכים: 1 כוס גרעיני חמנייה מושרים במים למשך שעה לפחות. 6 עגבניות מיובשות, מושרות במים לשעה…
“אוכל של קיץ”, כך קוראים לגלידה, אבטיח, מלון וענבים. “אוכל של חופש”, לעומת זאת, הוא גם פיצה, פלאפל, המבורגר, ובקיצור – כל מה שג’אנק. בחופשה…
קל להעשיר את תזונת הילדים, גם בקיץ – עם גלידת מזונות-על טעימה ומזינה! לא תאמינו כמה היא פשוטה להכנה… וכמה מרעננת. *המתכון מאת…
כיצד נשלב סופר-פודס בתזונה שלנו? בקלות רבה! צפו במתכון לסלט-על קיצי ומרענן – פשוט, טעים והכי חשוב – בריא! *המתכון מאת מורן פלד טבלוביץ’,…
הם יוצרים באזז וכולם מדברים עליהם, אבל לא תמיד ברור כיצד לשלב אותם בתפריט היומיומי שלנו. זה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם! צפו במתכון-על פשוט לאנרג’י-שייק…
שבועות מתקשר אצל רובנו למאכלים חלביים, אך זהו חג חקלאי במקור ולכן הוא נקרא חג הביכורים והקציר. קראו על הקשר בין חג השבועות לטבע ותחגגו…
הכבד הוא המפעל הראשי לניקוי רעלים בגופנו וחשוב לשמור עליו נמרץ וחיוני. אכילת כרוב וירקות ירוקים, בדגש על ירקות עליים, ממריצה ומשפרת את פעילות הכבד, במיוחד בתהליך…
שיבולת שועל (קוואקר) היא צמח עשב ממשפחת הדגניים, שמהווה מקור מצוין לחלבון. הצמח מסייע במצבים של טיפול בדיכאון, בעייפות, בחולשה פיזית ונפשית, בהפרעות שינה, בדיכאון…
החורף בשיאו וזה בדיוק הזמן ליהנות ממתכון מחמם למרק שורשים חורפי בתוספת מאקה. ירקות השורש שגדלים מתחת לאדמה סופחים ויטמינים ומינרלים ולכן, מעבר לטעמם העשיר,…
החורף מתחיל להפגין נוכחות, ואין זמן טוב יותר לשלוף את הסירים הכבדים ממעמקי הארון להכנת תבשילי החורף החמימים – עמוסים בכל טוב, טעימים ולא פחות…
כמה מלח אתם צורכים ביום? גם אם אתם מוסיפים רק כפית אחת של מלח לסלט, סביר להניח שאתם צורכים כמות מלח הרבה יותר גבוהה מהמומלץ,…
הקיץ בשיאו, הטמפרטורות עולות והגוף משחרר יותר נוזלים. איך נשיב את הנוזלים באופן הכי בריא, עם מינימום סוכר ומקסימום טעם? בעזרת חליטות קרות ומרעננות. במיוחד…
מאת: מורן פלד טבלוביץ’, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא, רואו-פוד שף בוודאי שמעתם בעבר על מזונות-על ועל החשיבות שלהם, אבל מה אתם באמת יודעים…
נדמה שאין מקומית בארץ-ישראל כמו התאנה, אולם מוצא התאנה אינו במזרח התיכון אלא לא רחוק מכאן, במרכז אסיה. בזכות האקלים הדומה והקרבה הגיאוגרפית הגיעה לכאן…
מאת: אורי מאיר צ’יזיק העוזרר הקוצני (Crataegus aronia) הוא עץ קוצני ונשיר, הוא צומח בחורש ים תיכוני ונפוץ מאוד בצפונה של הארץ. בקיץ ובסתיו…
מאת: אורי מאיר צ’יזיק אמנם המרווה היא צמח מאכל ומרפא חשוב ביותר, אך כמו שנראה מהכותרת – פה היא רק התוספת ובחלק המרכזי אכתוב…
מאת: אורי מאיר צ’יזיק בחורף שוב נצבעים השדות, צידי הדרכים והגינות הנטושות במגוון גוונים של ירוק. ירוק שאינו רק יפה, אלא גם אכיל, טעים…
מאת: אורי מאיר צ’יזיק בציבור הרחב המוניטין של הסרפד הוא מפוקפק – הוא צורב, לא נעים ודקירתו נשארת לזמן רב. לאחרונה, הוא זוכה לעדנה…
מאת: אורי מאיר צ’יזיק הנוף הים-תיכוני עשיר במרוות. המרווה המוכרת ביותר, זו שגם גדלה בגינות בתים ומשמשת בתה, היא המרווה המשולשת. מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם היא…
מאת: אורי מאיר צ’יזיק ריחת הגפן נקראת סמדר. בשיר “ניצנים נראו בארץ”, שמילותיו לקוחות משיר השירים, ריח פריחת הסמדר מסמל את בואו של…
מאת: אורי מאיר צ’יזיק לרגל הקיץ החם יצאנו לנפוש בקו רוחב צפוני יותר. קריר פה, הימים ארוכים מאוד, האגמים והתעלות עמוסים ברווזים וציפורי מים נודדות….
מאת: אורי מאיר צ’יזיק התייבשותו של הזרע של הצמח היא דרכו של הצמח לשמר את הזרע לעונה הבאה. חוץ מהייבוש, ששומר על הזרע מקלקול,…
מאת: אורי מאיר צ’יזיק שומשום הוא גידול קיץ מקומי. לאורך כל ההיסטוריה גודל כאן השומשום בקיץ, ללא צורך בהשקיה, בחקלאות בעל, אך כיום כבר…
באביב זה הזמן לצאת לגינה, לקטוף כמעט כל מה שירוק, להכניס לבלנדר ולהכין שייק ירוק מן הבר. לפני שהקיץ יגיע והכל יתייבש, לקטוף את החוביזה, הסרפד,…
מתכון קל ופשוט להכנה (משלב שימוש במכונת מיצים מירקות קשים יחד עם שימוש בבלנדר) לשייק ירקות ירוק שהוא חוויית טעם מסקרנת ולא פחות חשוב מכך-…