סלט בריאות מרענן ללא תוספת מלח
כמה מלח אתם צורכים ביום? גם אם אתם מוסיפים רק כפית אחת של מלח לסלט, סביר להניח שאתם צורכים כמות מלח הרבה יותר גבוהה מהמומלץ, מכיוון שכל המזונות מן החי ומן הצומח מכילים נתרן (שהוא אחד ממרכיבי המלח). הסכנות המשמעותיות בצריכת יתר של מלח הן עלייה בנפח הנוזלים בכלי הדם, עלייה בתפוקת הלב ועלייה בלחץ הדם, מה שבסופו של דבר יכול להגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם. לפניכם מתכון עשיר ברכיבים תזונתיים, טעים ולא פחות חשוב – נטול תוספת מלח!
מאת: מורן פלד טבלוביץ’, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא, רואו-פוד שף
מצרכים לסלט:
- 2 כוסות עגבניות שרי
- חופן עלי רוקט
- חצי ראש חסה
- חופן נבטי חמניה
- 3 גבעולי בצל ירוק
- פטרוזיליה (לפי הטעם)
- 2גבעולי סלרי
- כף גוג’י ברי
- כף גולדן ברי
- זיתים שחורים מיובשים ללא גלעין (2 כפות)
מצרכים לרוטב (הכנה בבלנדר):
- חצי כוס זרעי חמניות (רצוי להשרות מספר שעות / לילה לפני ההכנה ולסנן מהמים), ניתן להחליף את זרעי החמניות בכוס אגוזי קשיו (לא קלוי)
- 2 גבעולי של בצל ירוק
- כף טחינה מלאה גולמית
- כפית פתיתי ספירולינה
- שן שום קלופה
- תמר מג’הול אחד
- 1-2 עגבניות מיובשות בשמן זית
- מיץ מלימון שלם
- רבע כוס מים
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל רכיבי הרוטב לתוך בלנדר ומערבלים היטב. אם יש צורך בתוספת נוזלים על מנת שהרוטב יהיה פחות סמיך, ניתן להוסיף תוספת של רבע כוס מים, או לפי ראות עינכם
- חותכים את כל רכיבי הסלט בגודל האהוב עליכם (מומלץ לקצוץ את הסלרי, הבצל הירוק והזיתים דק-דק) ומעבירים לקערה גדולה
- מוסיפים מעל את הרוטב ומערבים היטב
בתיאבון!
למתכונים נוספים בקרו כאן.