מיליארד סינים לא טועים – 5 טיפים של הרפואה הסינית לעונת החורף
רובנו הופכים לרגישים יותר בעונת החורף, לא משנה כמה בריאים אנחנו בדרך כלל. ברפואה הסינית חבויים סודות שיעזרו לנו להתמודד עם העונה הקרה בצורה טבעית. ירקות שורש לבנים, נוסחאות צמחים קדומות וגם צעיף לכיסוי העורף. מה הם אותם סודות? את התשובות מציג נועם פרח-ברזילי, מומחה לרפואה סינית ויועץ מקצועי ב’ברא צמחים’.
מחליפים את הטישיו בתמציות צמחים
פורמולת ‘בי יאן פיאן’, נוסחת צמחים שמככבת בכל ארון תרופות מסורתי עוד מהמאה ה-12 לספירה, פותחה בסין העתיקה להתמודדות עם מקרי צינון טורדני ומעיק הנפוצים בעונת החורף. המרפאים הסיניים גורסים שהצמחים בפורמולה הם בעלי איכות מייבשת, פותחת ומפיגה גודש ובכך הפורמולה מסייעת לייבש את עודפי הנוזלים בחלל האף, לפתוח את המעברים העליונים באופן טבעי ולאפשר לנשום ביתר קלות.
הפורמולה הסינית שתגן עליכם בעונה הקרה
במקרים רבים בחורף איננו חשים בקו הבריאות. השרירים דואבים והראש כואב ולכך מתווספים עיטושים בלתי פוסקים ועקצוץ קל בגרון. לתחושות אלה, ימליץ הרופא הסיני על ה’גאן מאו לינג’, תרופת החורף הסינית המסורתית הנמכרת ביותר בכל רחבי סין. הסינים מדווחים שהפורמולה מסייעת לחזור לשגרת החיים ולעבודה כשאינם חשים בטוב. בספרי התרופות הסיניות ממליצים להתחיל לקחת גאן מאו לינג מיד עם הופעת הסימפטומים הראשונים לחולי או הרגשה לא טובה, וכך גדלים הסיכויים שהפורמולה תפעל במלוא יעילותה.
הכל בגלל הרוח
התלבשו חם והצטיידו תמיד בצעיף כדי לכסות את העורף, כדי למנוע חדירת “רוח קור” אל תוך הגוף.
הכל מתחיל בצלחת
הרבו באכילת ירקות שורש לבנים (לפת, קולורבי, צנון) בצל ושום – ירקות לבנים תומכים בפעולת מערכת החיסון ובתפקוד מערכת הנשימה. את הירקות מומלץ לאפות בתנור או להוסיפם למרקים ותבשילים ולא לאכול אותם בצורתם הטרייה בעונת החורף, זאת כדי לא לקרר ולהחליש את אנרגיית הגוף.
חליטות התה שישמרו עליכם בריאים בעונה הקרה
שתו חליטות תה ארומטיות (קינמון, ג’ינג’ר) שמחממות את הגוף ומחזקות אותו מבחינה אנרגטית. לשמנים הנדיפים שהקינמון והג’ינג’ר מכילים יש איכות מחטאת ומסלקת ליחה, לכן הם מומלצים לשתייה גם במצבי הצטננות.
הערה: התוכן בכתבה זו הוא בעל אופי של סקירה כללית בלבד, והמידע אינו מהווה המלצה רפואית מוסמכת. בכל מקרה, נשים בהיריון, מניקות, ילדים ואנשים החולים במחלות כרוניות והנוטלים תרופות מרשם חייבים להיוועץ ברופא לפני השימוש.