איך משלבים מזונות-על בתפריט היומיומי?
מאת: מורן פלד טבלוביץ’, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא, רואו-פוד שף
בוודאי שמעתם בעבר על מזונות-על ועל החשיבות שלהם, אבל מה אתם באמת יודעים על הדרכים שבהן ניתן לצרוך אותם?
אולי תופתעו לגלות, אבל זה הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים.
את מזונות העל ניתן לשלב בקלות בכל המנות היומיומיות: בסלטים, בשייקים, בקינוחים, במשקאות, ברטבים, במרקים ואפילו בחליטות!
הכנו עבורכם שני מתכוני-על טעימים ובריאים, שישדרגו כל ארוחה:
סלט-על עשיר במיוחד
מצרכים למנת ליחיד:
כוס קינואה (מבושלת)
חצי כוס עדשים שחורות (מבושלות)
חופן עלי רוקט
מספר עלי חסה
מעט בצל סגול (לפי הטעם)
חופן גוג’י ברי
חופן גולדן ברי
חצי אבוקדו חתוך לקוביות
כפית פתיתי ספירולינה
לרוטב:
כף שמן זית
לימון טרי סחוט
מעט מלח הימאליה
מעט פלפל שחור גרוס
כפית חרדל דיז’ון אמיתי
הוראות הכנה:
לערבב את כל הרכיבים יחד, ליצוק מעל את הרוטב ולפזר מעל כפית פתיתי ספירולינה.
קינוח מוס קשיו (בשילוב מורינגה)
מצרכים:
כוס וחצי קשיו (לאחר השרייה של 3 שעות לפחות)
כף שמן קוקוס מכבישה קרה
4 יחידות תמר מג’הול
כפית גדושה אבקת קקאו נא
כפית אבקת מורינגה
כפית תמצית וניל אמיתית
4 כפות חלב קוקוס/שקדים
הוראות הכנה:
לערבל היטב בבלנדר עד לקבלת מרקם קרמי.
ניתן לקשט את המנה עם פתיתי קקאו גרוסים.
בתיאבון!
למתכונים נוספים בקרו כאן.