מאת: אורי מאיר צ'יזיק העוזרר הקוצני (Crataegus aronia) הוא עץ קוצני ונשיר, הוא צומח בחורש ים תיכוני ונפוץ מאוד בצפונה של הארץ. בקיץ ובסתיו…
מאת: אורי מאיר צ'יזיק אמנם המרווה היא צמח מאכל ומרפא חשוב ביותר, אך כמו שנראה מהכותרת – פה היא רק התוספת ובחלק המרכזי אכתוב…
מאת: אורי מאיר צ'יזיק בחורף שוב נצבעים השדות, צידי הדרכים והגינות הנטושות במגוון גוונים של ירוק. ירוק שאינו רק יפה, אלא גם אכיל, טעים…
מאת: אורי מאיר צ'יזיק בציבור הרחב המוניטין של הסרפד הוא מפוקפק – הוא צורב, לא נעים ודקירתו נשארת לזמן רב. לאחרונה, הוא זוכה לעדנה…
מאת: אורי מאיר צ'יזיק הנוף הים-תיכוני עשיר במרוות. המרווה המוכרת ביותר, זו שגם גדלה בגינות בתים ומשמשת בתה, היא המרווה המשולשת. מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם היא…
מאת: אורי מאיר צ'יזיק ריחת הגפן נקראת סמדר. בשיר "ניצנים נראו בארץ", שמילותיו לקוחות משיר השירים, ריח פריחת הסמדר מסמל את בואו של…
מאת: אורי מאיר צ'יזיק לרגל הקיץ החם יצאנו לנפוש בקו רוחב צפוני יותר. קריר פה, הימים ארוכים מאוד, האגמים והתעלות עמוסים ברווזים וציפורי מים נודדות….
מאת: אורי מאיר צ'יזיק התייבשותו של הזרע של הצמח היא דרכו של הצמח לשמר את הזרע לעונה הבאה. חוץ מהייבוש, ששומר על הזרע מקלקול, משתנה…
מאת: אורי מאיר צ'יזיק שומשום הוא גידול קיץ מקומי. לאורך כל ההיסטוריה גודל כאן השומשום בקיץ, ללא צורך בהשקיה, בחקלאות בעל, אך כיום כבר…
מאיזה צמח מייצרים את תבלין הסומאק? אילו יתרונות בריאותיים יש לשימוש בתבלין? אילו שימושים קולינריים יש לתבלין האדום/סגול? כל התשובות! מאת: אורי מאיר צ'יזיק…
באביב זה הזמן לצאת לגינה, לקטוף כמעט כל מה שירוק, להכניס לבלנדר ולהכין שייק ירוק מן הבר. לפני שהקיץ יגיע והכל יתייבש, לקטוף את החוביזה, הסרפד,…
מתכון קל ופשוט להכנה (משלב שימוש במכונת מיצים מירקות קשים יחד עם שימוש בבלנדר) לשייק ירקות ירוק שהוא חוויית טעם מסקרנת ולא פחות חשוב מכך-…