מאת: אורי מאיר צ'יזיק הנוף הים-תיכוני עשיר במרוות. המרווה המוכרת ביותר, זו שגם גדלה בגינות בתים ומשמשת בתה, היא המרווה המשולשת. מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם היא…
מאת: אורי מאיר צ'יזיק ריחת הגפן נקראת סמדר. בשיר "ניצנים נראו בארץ", שמילותיו לקוחות משיר השירים, ריח פריחת הסמדר מסמל את בואו של…
מאת: אורי מאיר צ'יזיק לרגל הקיץ החם יצאנו לנפוש בקו רוחב צפוני יותר. קריר פה, הימים ארוכים מאוד, האגמים והתעלות עמוסים ברווזים וציפורי מים נודדות….
התייבשותו של הזרע של הצמח היא דרכו של הצמח לשמר את הזרע לעונה הבאה. חוץ מהייבוש, ששומר על הזרע מקלקול, משתנה בתהליך זה גם הרכב…
מאת: אורי מאיר צ'יזיק שומשום הוא גידול קיץ מקומי. לאורך כל ההיסטוריה גודל כאן השומשום בקיץ, ללא צורך בהשקיה, בחקלאות בעל, אך כיום כבר…
מאיזה צמח מייצרים את תבלין הסומאק? אילו יתרונות בריאותיים יש לשימוש בתבלין? אילו שימושים קולינריים יש לתבלין האדום/סגול? כל התשובות! מאת: אורי מאיר צ'יזיק…
באביב זה הזמן לצאת לגינה, לקטוף כמעט כל מה שירוק, להכניס לבלנדר ולהכין שייק ירוק מן הבר. לפני שהקיץ יגיע והכל יתייבש, לקטוף את החוביזה, הסרפד,…
מתכון קל ופשוט להכנה (משלב שימוש במכונת מיצים מירקות קשים יחד עם שימוש בבלנדר) לשייק ירקות ירוק שהוא חוויית טעם מסקרנת ולא פחות חשוב מכך-…